Voorstellen

1
Hallo :)

Ik kijk al een paar dagen rond op dit forum, en heb besloten om mij dus ook te registreren. Bij deze wil ik mij dus ook graag aan jullie voorstellen.

Mijn naam is Erik, ik ben 23 jaar jong en zit zo goed als vastgegroeid aan mijn laptops en telefoon. Daarnaast heb ik gelukkig ook nog hobbies, zoals het knutselen aan mijn auto (een astra G OPC) en het luisteren naar muziek.

Ongeveer een jaar geleden kreeg ik het idee voor het opzetten van een webwinkel, waar in ik multimedia en tuning artikelen voor auto's wilde gaan verkopen. Na een aantal maanden onderzoek te hebben gedaan heb ik het plan helaas moeten laten varen, omdat auto styling en tuning een uitstervende scene is geworden. Helaas, maar ik heb het plan altijd nog een beetje in mijn achterhoofd gehouden.

Momenteel ben ik bezig met opzetten van een marketing plan, om mijn vorige plan met een nieuw/ander assortiment tot leven te roepen. Het idee bestaat onder andere uit de verkoop van Audio, video en entertainment producten als camera's, tv's, homecinema sets, tablets, enz.
Maar zoals ik al zij, het plan hiervoor is nog in de maak.

Momenteel ben ik ervaring aan het opdoen voor online marketing, onder andere door mijn nieuwe parttime baan als SEO medewerker bij http://www.pompoenzaden-decoshop.nl en het optimaliseren van de Social media bij mijn vaste baan, de lokale C1000 :)

Op dit forum hoop ik nog meer kennis op te kunnen doen, en waar het kan, die van mij met jullie te delen.

Mvg
Erik

Re: Voorstellen

4
Hallo Erik,

Het leukste is natuurlijk om een webwinkel te beginnen in de branche waar je eigen interesse liggen. Kun je niet op een bepaalde manier een exclusiviteit aanbieden waardoor je toch vraag creërt?

Ik ben benieuwd naar je vorderingen!
DkrsWeb Development creërt een professionle website of webwinkel op maat. | Zoekmachine Optimalisatie voor betere vindbaarheid op Google!
Advertentie

Met Shopify maak je zelf je eigen webwinkel dankzij meer dan honderd thema’s en de complete appstore. Shopify sluit ook goed aan op dropshippers. De software is technisch volledig SEO-geoptimaliseerd en biedt alle sociale media-integraties. Meer info op Shopify.com.

Re: Voorstellen

5
bedankt voor de reacties :)

Ik ben er uit, ik ga me specialiseren in de verkoop van tablets, ebooks en accessoires. (en dan geen chineese namaak troep, maar degelijke merken.)

Het probleem waar ik nu echter tegenaan loop is de leveranciers. Dropshipping is voor mij een must omdat ik het me niet kan veroorloven om ze hier thuis op te slaan. Ik heb enkele leveranciers gevonden die 1 of 2 merken tablets in de catalogus hebben, maar het is nog niet wat ik zoek. Teveel verschillende dropship leveranciers is ook geen optie, het kan voorkomen dat de pakketten in meerdere delen verzonden worden, of dubbele verzendkosten worden gerekend.

De zoektocht gaat verder....

Re: Voorstellen

6
Hey Erik,

Heb je wel een beetje marktonderzoek gedaan? Want ik sta er niet van te kijken als die markt verzadigd is. Volgens mij komen er wekelijks tientallen gadgetshops bij.

Succes!

Re: Voorstellen

7
Hallo Erik,

Dat klopt de elektronicamarkt is een behoorlijk verzadigde markt en het zal dus ook erg moeilijk zijn om onderscheid te gaan maken. Kun je niet gaan specificeren in een bepaalde niche. Hierdoor vergroot je de kans van slagen.

Succes!
DkrsWeb Development creërt een professionle website of webwinkel op maat. | Zoekmachine Optimalisatie voor betere vindbaarheid op Google!

Re: Voorstellen

8
Ik dacht door me alleen te focusen op E-readers en tablets ik de niche al klein genoeg zou maken. Maar jullie denken dat ik nog specifieker op 1 artikel groep moet gaan zitten? Hoe zien jullie dat? 1 merk voeren, of alleen E-readers?

Suggesties zijn welkom :)