Keurmerken en SEO

1
Als webwinkelier ben ik op zoek naar een webwinkel keurmerk om me bij aan te sluiten. Op zich zijn de (inschrijf)kosten niet interessant, omdat ik er van uit ga dat een keurmerk-vermelding zichzelf gewoon terug verdiend.

Wat me opvalt aan de verschillende keurmerken die er zijn, is dat ze vooral aan zichzelf denken en niet aan hun klanten/leden/webwinkeliers.

De websites van de keurmerken hebben ieder een hoge waardering (PR) door Google. Als webwinkel krijg je ook een vermelding op die website, soms zelfs met een link terug naar je webwinkel.
Die link is helaas geen rechtstreekse link, bijna overal wordt er eerst een uitgaande klik gemonitord, voordat de bezoeker (dus ook Google) door wordt gestuurd naar je website.

De meerwaarde van een vermelding en link naar je eigen webwinkel gaat compleet verloren doordat het keurmerk eerst voor hun eigen administratie de uitgaande klik wil registreren.

Ik zoek een keurmerk dat mij op de lange termijn een hogere conversie kan opleveren door het extra 'vertrouwen'. Maar daarnaast op de korte termijn mij direct een waardevolle teruglink kan bieden.

Het keurmerk dat dit kan bieden is volgens mij z'n geld meer dan waard. Maar welk keurmerk doet dat op dit moment?
[size=75][url=http://www.zonwering-rolgordijnen.nl/rolgordijnen-verduisterend]Rolgordijnen verduisterend op maat gemaakt[/url][/size]

3
Een bekend keurmerk kan een consument een zeker vertrouwen inboezemen. Daarnaast is een webwinkel in ieder geval een keer 'door de molen' gegaan m.b.t. screening (niet bij alle keurmerken).
www.izitoko.nl

Voor ondernemende geesten die iets te bieden hebben!

4
Doordat de toegevoegde van een keurmerk moeilijk is te meten, zoek ik een keurmerk dat in ieder geval ook een direct meetbare meerwaarde biedt.

De vraag is welke te kiezen en wie heeft er positieve ervaringen?
[size=75][url=http://www.zonwering-rolgordijnen.nl/rolgordijnen-verduisterend]Rolgordijnen verduisterend op maat gemaakt[/url][/size]
Advertentie

Met Shopify maak je zelf je eigen webwinkel dankzij meer dan honderd thema’s en de complete appstore. Shopify sluit ook goed aan op dropshippers. De software is technisch volledig SEO-geoptimaliseerd en biedt alle sociale media-integraties. Meer info op Shopify.com.

5
Is er nou ooit wel een echt onderzoek gedaan naar de bekendheid van keurmerken en of de consument daar dan echt op let?

Dat is wat ik mijzelf namelijk afvraag. Ik probeer dan naar mezelf te kijken, als consument niet als verkoper. En eerlijk gezegd let ik nooit op een keurmerk als ik een online shop bezoek.

6
Dat is precies wat ik bedoel met mijn opmerking.

Keurmerken komen vaker negatief dan positief in het nieuws.
I came, I saw.... I got Zenned.
http://www.getzenned.nl

7
Een keurmerk geeft een consument wel vertrouwen om aankopen bij een webwinkel te doen. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat 62 % van de kopers klantbeoordelingen laat meewegen in aankoopbeslissingen. Een aanvulling op een keurmerk zou de gratis KiyOh tool kunnen zijn. Daarmee vraag je klanten na iedere bestelling om een beoordeling, die je op je site middels een widget kunt publiceren.

Kijk voor meer informatie op http://www.kiyoh.nl/wie-zijn-wij.html
webshops: verhoog je betrouwheid en omzet met de gratis kiyoh tool op www.kiyoh.nl

8
Is er een link naar dat onderzoek? :) Ben wel benieuwd namelijk.

Ongetwijfeld ben ik een stuk sceptischer en wantrouwiger ingesteld dan de gemiddelde consument, maar als ik klantenbeoordelingen lees dan denk ik 9 van de 10 keer alleen maar " njaa.. zal wel..".

Waarmee ik niet wil zeggen dat ik nooit klantenbeoordelingen of de mogelijkheid tot een produktreview zal gaan gebruiken hoor.. Dat soort content kan over het algemeen nooit echt kwaad natuurlijk. Vraag me alleen af of het echt zoveel mensen over de streep trekt tot een aankoop.

10
Een keurmerk geeft een consument wel vertrouwen om aankopen bij een webwinkel te doen.
Het grappige hieraan is dat zelfs een bedacht keurmerk extra vertrouwen gaf bij kopers.
I came, I saw.... I got Zenned.
http://www.getzenned.nl

Re: Keurmerken en SEO

11
Op dit moment zijn er maar twee keurmerken erkend door de overheid:

Thuiswinkel waarborg
Webshop keurmerk

Je kan er meer over lezen op de site van ConsuWijzer.

Daarnaast is QShops een populair keurmerk. Deze is kwa prijsstelling vergelijkbaar met Webshop keurmerk, maar (nog) niet erkend door de overheid.

De voordelen die een keurmerk biedt m.b.t. SEO is dat ze een aantal links op hun site plaatsen naar de webwinkel die het keurmerk draagt. Dat wordt door zoekmachines over het algemeen beloond.
Webflow - Dat gaat veel verder dan een webwinkel.
http://www.webflow.nl/webwinkel-software.html

Re: Keurmerken en SEO

13
Sinds wanneer is de consumenten authoriteit gelijk aan 'dé Overheid' ?

Even goed, ben ik wel nog steeds op zoek naar het keurmerk dat de hoogste linkwaarde geeft met een vermelding op de keurmerk site. Iemand ideeën of suggesties?
[size=75][url=http://www.zonwering-rolgordijnen.nl/rolgordijnen-verduisterend]Rolgordijnen verduisterend op maat gemaakt[/url][/size]

Re: Keurmerken en SEO

14
eentje schreef:Erkend is een groot woord... er worden 2 genoemd op ConsuWijzer...
Een tijdje geleden werd er maar één echt erkend door de consumentenbond. Gek genoeg was het niet het welbekende Thuiswinkel Waarborg die door de grote Nederlandse webshops gebruikt word maar één of ander onbekende variant. Als ik mocht kiezen zou ik toch liever het bekende waarborg hebben omdat het door iedereen herkend word.

Afbeelding

Re: Keurmerken en SEO

15
hhh schreef: Gek genoeg was het niet het welbekende Thuiswinkel Waarborg die door de grote Nederlandse webshops gebruikt word maar één of ander onbekende variant.
Hmm vergis je je niet? Thuiswinkel.org zoekt al tijden, met wisselend succes, toenadering tot de consumentenbond. Weet je misschien over welke onbekende variant je spreekt? Ben wel benieuwd.

Thuiswinkel waarborg heeft best veel (borrels/feestjes) te bieden, maar ik vind de investering te groot. Maar hier wordt al ruim voldoende over gediscussieerd.

Re: Keurmerken en SEO

16
DoMagic,

"ConsuWijzer is ontstaan uit een samenwerking tussen drie overheidsorganisaties. Deze organisaties zijn toezichthouders: de Consumentenautoriteit, de NMa (Nederlandse Mededingingsautoriteit) en de OPTA (Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit)."

(bron: http://www.consuwijzer.nl/Over_ons)

Hoeveel meer overheid wil je hebben?
Webflow - Dat gaat veel verder dan een webwinkel.
http://www.webflow.nl/webwinkel-software.html

Re: Keurmerken en SEO

18
'Erkend' is inderdaad niet het juiste woord. Wat ik ermee bedoel is dat beide keurmerken de keurmerkentoets met goed gevolg hebben doorstaan. (Ze kregen beide een 10. Je kan op consuwijzer ook de uitslagen lezen van andere keurmerken, bijv. "ik kies bewust" of het "eko" keurmerk.)

Je weet daardoor als consument dat het keurmerk in ieder geval voldoet aan een aantal eisen die deze overheidsinstanties aan keurmerken stellen.

Om weer even terug te komen op het SEO verhaal: daar gaat het vooral om de waarde die de zoekmachines aan een keurmerk site geven. Voor zover ik kon nagaan hebben zowel 'thuiswinkel waarborg' als 'webshop keurmerk' een pagerank van 6 (uit 10). QShops scoort 5.
Webflow - Dat gaat veel verder dan een webwinkel.
http://www.webflow.nl/webwinkel-software.html