www.kaartje4fun.nl Graag jullie Feedback!

1
Sinds november 2013 draai ik mijn webwinkel http://www.kaartje4fun.nl!
Hierin verkoop ik vooral zelf ontworpen en getekende kaarten (3D Cad en Photoshop).
Geen knutselwerk, maar degelijk verzorgd drukwerk!

In december heb ik natuurlijk wel wat verkocht en ook een paar kleine zakelijke klanten gehad waarvoor ik grotere oplage kerstkaarten mocht verzorgen.
Ik krijg veel positieve reacties van mensen die mijn site bezoeken maar de verkopen vallen erg tegen en kaarten zijn natuurlijk ook nog een product met een zeer lage marge....

Ik wil jullie vragen met mij mee te kijken....alle feedback is welkom!!!

Verder ben ik druk aan brainstormen om mijn winkel uit te breiden met andere producten waarop meer marge te behalen valt. Ik twijfel over spullen om zelf kaarten te maken en hier eventueel plotter voor aan te schaffen (ben autocad-tekenaar van beroep geweest) of een wat modernere site met kaarten voor een bijzondere doelgroepen rock, gothic, elfen etc. aangevuld met bijpassende sieraden en andere hebbedingetjes....

Twee heel verschillende doelgroepen, maar na een kijkje bij mijn zelf ontworpen kaarten zul je de richting van de 2de doelgroep wel begrijpen! :D

http://www.mijnwebwinkel.nl/winkel/kaartje4fun/
http://www.mijnwebwinkel.nl/winkel/kaar ... gskaarten/
http://www.kaartje4fun.nl

Re: www.kaartje4fun.nl Graag jullie Feedback!

2
Het eerste wat me opvalt als ik de kaarten bekijk dat ik dezelfde stijl bij Kruidvat zie liggen en dan 10 voor 2 euro.
Wat maakt jouw kaarten bijzonder? Waarom zou ik ze bij jou kopen? Dat zie ik nergens op de site of bij de kaarten staan.
En als ik toch een kaart bij je koop moeten er ook verzendkosten bij en dat maakt een kaartje duur. Zeker omdat je ook niet heel veel keuze hebt en we dus niet vele kaarten kopen.
Tip: maak er een verzendservice bij zodat je de kaart direct naar de jarige kan sturen. (soort greetz maar dan met eigen kaartjes)

Re: www.kaartje4fun.nl Graag jullie Feedback!

3
De goedkope kaarten staan ook op Marktplaats, wil er van af, kun je overal kopen maar volgens mij zijn mijn zelf getekende kaarten juist heel anders als wat er al te koop is. Voor een dergelijke kaart betaal je bij de boekhandel zeker over de 2 euro zo niet 3 euro, dus dan zijn mijn kaarten niet duur. Maar idd ook vanwege de verzendkosten is kaarten verkopen via internet een lastige zaak...

http://www.kaartje4fun.nl/c-2185557/kaarten-diversen/
http://www.kaartje4fun.nl/c-2185559/kerstkaarten/
http://www.kaartje4fun.nl
Advertentie

Met Shopify maak je zelf je eigen webwinkel dankzij meer dan honderd thema’s en de complete appstore. Shopify sluit ook goed aan op dropshippers. De software is technisch volledig SEO-geoptimaliseerd en biedt alle sociale media-integraties. Meer info op Shopify.com.

Re: www.kaartje4fun.nl Graag jullie Feedback!

5
Als ik naar je website kijk, zie ik niet meteen dat het een winkel betreft. De eerste aanblik van je landingspagina zou ook heel goed voor enkel creatieve ideeën kunnen zijn. Ik moet goed kijken voor ik weet dat ik iets kan kopen bij je.

Voor wat betreft je concept. Misschien een idee om je (zeker gezien je tekenervaring) te gaan richten op zakelijke klanten die attentiekaartjes in grote batches willen versturen? Dan zou je de nadruk moeten leggen op het personaliseren en de grafische vormgeving van je kaarten. Hoe groter de aantallen, hoe lager de relatieve ontwerpkosten.
Inkt Supplies Meer kwaliteitsinkt voor uw geld!

Re: www.kaartje4fun.nl Graag jullie Feedback!

6
Dank je wel voor je reactie! Die zakelijk klant heb ik heeft mij heel af en toe al gevonden en idd, hoe hoger de oplage des lager de kosten per kaart relatief zijn. Dank zij langdurige speurwerk kan ik bij grotere oplages prijstechnisch concurreren met bijv. een Vistaprint (excl. ontwerpkosten) maar zal waarschijnlijk meer moeite moeten steken in reclame en naamsbekendheid.

Tevens twijfel ik of voor die zakelijke klant niet een aparte site met ander naam zou moeten komen,
voor bedrijven vind ik Kaartje4fun commercieel niet helemaal kloppen....
http://www.kaartje4fun.nl

Re: www.kaartje4fun.nl Graag jullie Feedback!

7
Ja voor de zakelijke markt zou je beter een andere domeinnaam kiezen inderdaad. Bedenk je ook goed welke marketingkanalen je dan gaat bewandelen. Adwords lijkt me bijvoorbeeld niet de beste keus hiervoor. Wellicht is je off line marketing dan nog veel belangrijker.

Good Luck... :!:
Inkt Supplies Meer kwaliteitsinkt voor uw geld!