SSL certificaat: Groen of Blauw?

1
webflow schreef:Ip adressen zijn gratis (!!!) maar de aanbieder mag eenmalig administratie/installatie kosten rekenen. SSL certificaten kan je al kopen voor ongeveer 25,= euro per jaar. Je betaalt een jaarprijs omdat deze certificaten een beperkte houdbaarheid hebben.
Voor 25 E heb je een certificaat, maar de adres balk is niet groen zoals bij internet bankieren. Daarvoor moet je een duurder certificaat hebben, kost E 300 of meer. Dit word door diverse site's wel aanbevolen. Hoe denken jullie hierover?

Re: zo veel keus voor webwinkels

3
Het voordeel van het "groene" certificaat is dat ook je bedrijfsgegevens meegenomen worden. Daarmee kunnen de bezoekers ook verifiëren of het bedrijf klopt. Het ligt echter aan het soort bezoeker of ze daar op letten of op klikken om de gegevens te controleren.

Je moet wat extra handelingen verrichten om het "groene" certificaat te kopen. Daarnaast kan je dit certificaat maar voor maximaal 2 jaar aanschaffen. Daarna moet je weer vernieuwen.

Wij adviseren onze klanten om eerst een "blauw" certificaat te kopen voor hun webwinkel. Mocht blijken dat door het ontbreken van een "groen" certificaat ze te veel klanten mislopen, dan is het altijd mogelijk om alsnog een "groen" certificaat te kopen.
Webflow - Dat gaat veel verder dan een webwinkel.
http://www.webflow.nl/webwinkel-software.html

Re: zo veel keus voor webwinkels

4
Technisch zit er trouwens geen verschil tussen een self signed, domain validated, organisation validated of extended validated SSL certificaat. Enkel de "verzekerde waarde" verschilt (maar die is nog nooit uitgekeerd dusja..)
Zeke Internet Services - www.zeke.nl

Wij leveren [url=http://www.zeke.nl/webwinkels/index.html]professionele webwinkel software[/url] op maat en hosting. Kwaliteit, service en betrouwbaarheid staan bij ons voorop!
Advertentie

Met Shopify maak je zelf je eigen webwinkel dankzij meer dan honderd thema’s en de complete appstore. Shopify sluit ook goed aan op dropshippers. De software is technisch volledig SEO-geoptimaliseerd en biedt alle sociale media-integraties. Meer info op Shopify.com.

Re: zo veel keus voor webwinkels

5
Nou jah ... self signed krijg je een hele grote waarschuwing en moet je eerst bevestigen dat je toch echt die pagina wilt zien. Is tuurlijk geen optie op het web, wel ideaal voor op de test server :)

Wij moeten HTTPS omdat 1 van onze leveranciers dat eist. Nou jah, moet niet, maar scheelt stukje in de inkoopprijs. En sommige artikelen krijgen we heel niet geleverd. Dus vandaar dat ik er beetje mee bezig ben. Had het al wel een tijd je in gedachten, maar is nu in stroomversnelling gekomen.

Ik heb ook ergens gelezen dat je HTTPS op je site nodig hebt als je iDeal op je site wilt. Klopt dit? Kan er verder niets over vinden wat exact de eisen voor iDeal zijn ... Want iDeal is ook 1 van de eisen :roll:

Re: zo veel keus voor webwinkels

7
eentje schreef:iDEAL vereist geen SSL cetificaat... onze wetgever wel.
De webshophouder is verplicht de NAW gegevens die verstuurd worden via het web te beveiligen.
Helemaal goed en hoeveel houden zich daaraan. Wij stellen het bij ons NoCureNoPay concept zelfs verplicht.
360-spin.nl
[url]http://www.360-spin.nl[/url]