Samen folder

1
hoi allemaal,

ik had laatst iets besteld waarbij ik een klein folder boekje kreeg met diverse webshops erin.

nou wou ik zoiets zelf ook op touw zetten. het vormgeven van het folderboekje kan ik zelf wel.. maar mijn vraag was dus of er ook mensen zijn die dit intressant vinden.

de bedoeling hiervan is dus dat je bij elke bestelling zon boekje erbij doet, hierdoor promoot je je eigen webwinkel dus ook bij klanten van de andere webwinkel.

ik heb al diverse webwinkels die hieraan mee willen doen dit zijn de types

• schoonheidsartikelen webwinkel
• gadgets shop
• grafisch vormgever
• mogelijk sportvoedings webwinkel..

graag zou ik vernemen wie dit intressant vindt.

het formaat zou ongeveer a6 zijn (1/4de van een a4) waar je je advertentie op kwijt kunt. deze kun je dan naar mij toe sturen en bundel ik het in een boekje via een programma.

en verder moeten we dan nog kijken hoe we het beste kunnen laten drukken.

groetjes sabrina

Re: samen folder

4
Leuk idee, vind ik een beter/makkelijker te realiseren idee dan flyers uitdelen.

Onze vrienden/kennissen kring is niet erg groot en we hebben ook weinig familie daarom doen wij niet mee aan een dergelijk project dat iedereen flyers uitdeelt.

Een boekje of flyer of iets dergelijks bij een bestelling inpakken klinkt veel interessanter.
Al is het dan wel handig om misschien webwinkels met hetzelfde x aantal bestellingen per maand bij elkaar in de flyer te zetten.
Als de ene shop het boekje/flyer al binnen een week verspreid heeft bij bestellingen en de andere shop doet er een halfjaar over?

Wij zijn bijvoorbeeld nog maar 3 maanden gestart en zitten op bestelling 140 ongeveer. We hebben dus (nog) niet veel boekjes of flyers uit te geven bij bestellingen.
Advertentie

Met Shopify maak je zelf je eigen webwinkel dankzij meer dan honderd thema’s en de complete appstore. Shopify sluit ook goed aan op dropshippers. De software is technisch volledig SEO-geoptimaliseerd en biedt alle sociale media-integraties. Meer info op Shopify.com.

Re: samen folder

5
Op zich een leuk idee. Ik zou het dan wel binnen de regio aanpakken en met een aantal webshops (4?) gelijk >50.0000 4 pagina A5 folders verspreiden.
Wanneer je het goed aanpakt ben je per persoon niet meer dan ca. €400,- kwijt

Zorg wel voor een pakkende actie die de consument tot beweging aanzet!
Vergis je ook niet in de vormgeving. Liever iets meer uitgeven aan een professionele vormgever, dan direct in de prullenbak verdwijnen
http://www.dropinmedia.nl ✩ Synchronising the world of print

Re: samen folder

6
hoi allemaal,

de bedoeling is idd dat het bij een bestelling in gaat.

en als je het in heel nederland doet heb je een breder vlak dat je kunt bereiken hierdoor.

kwa vormgeving ik ben zelf een afgestudeerde vormgever en doe het nu op freelance basis ;) dus kwa professionele vormgeving komt het wel goed....

en het is eigenlijk niet als tijdelijk iets bedoelt... tis meer als gewoon bij elke bestelling boekje in en op die manier klanten werven die normaal niet zo 1,2,3 op de website komen.

ik heb het boekje namelijk toendertijd gekregen toen ik dvds heb besteld. daarna heb ik bij een webwinkel die in dat boekje stond weer iets anders besteld.

dat concept doel ik dus een beetje op.


ps sorry dat ik geen hoofdletters heb, maar mijn shift is een beetje moeilijk aan het doen.

Re: samen folder

7
waar komen de kosten per advertentie op uit?
www.blijfvitaal.nl, voedingssupplementen, sportvoeding en spierverzorgingsproducten.
Alleen het beste is goed genoeg.

Re: samen folder

8
Hoi Sabrina,

Dat kan natuurlijk ook. Met de 4 of 5 personen die nu al geinteresseerd zijn kun je samen voor een kleine €200,- al 2.500 A5 folders hebben. Voor minder dan het dubbele kun je met meer gegadigden een brochure laten maken met 8 pagina's op A5 formaat. A6 kan natuurlijk ook, maar dat is wel redelijk klein.

Groeten, Kris
http://www.dropinmedia.nl ✩ Synchronising the world of print

Re: samen folder

9
Eek schreef:Hoi Sabrina,

Dat kan natuurlijk ook. Met de 4 of 5 personen die nu al geinteresseerd zijn kun je samen voor een kleine €200,- al 2.500 A5 folders hebben. Voor minder dan het dubbele kun je met meer gegadigden een brochure laten maken met 8 pagina's op A5 formaat. A6 kan natuurlijk ook, maar dat is wel redelijk klein.

Groeten, Kris

Hoi Kris,

ik heb bewust gekozen voor het a6 formaat omdat a5 net te groot is. de a6 past bij elk pakketje in en valt ook net zo goed op.

groeten, sabrina

Re: samen folder

10
blijfvitaal schreef:waar komen de kosten per advertentie op uit?
hoi,

dit verschilt natuurlijk met hoeveel mensen we het uiteindelijk gaan doen, ik ben nu nog bezig met diverse offertes aan het opvragen en laat het zsm weten.

groeten, sabrina

Re: samen folder

11
Hoi Sabrina,

Zelf werk ik inmiddels zo'n 17 jaar in de grafische industrie en de reden dat ik nu op dit forum zit heeft te maken met het opzetten van mijn webshop voor drukwerk.
Het lijkt me leuk om je met je brochure te helpen en ik ben er van overtuigd dat ik je een meer dan concurrerende prijs kan bieden voor een kwalitatief hoogwaardig product.
Wanneer je hierin geïnteresseerd bent stel ik graag een staffelprijs op, zodat je een ruime keuze hebt.

Groet, Kris
http://www.dropinmedia.nl ✩ Synchronising the world of print

Re: samen folder

17
Het idee is er, de prijzen zijn bekend.
Nu nog spijkers met koppen slaan.
www.blijfvitaal.nl, voedingssupplementen, sportvoeding en spierverzorgingsproducten.
Alleen het beste is goed genoeg.

Re: samen folder

19
Ik hoor hier in de wandelgangen dat er ook interesse is voor een dergelijke folder.

Wij ontvangen dan ook graag meer informatie.

Re: samen folder

20
Ik ben ook geïnteresseerd!

Het zou alleen wel voor iedereen verstandig zijn als er geen concurrerende webshops binnen dezelfde branche worden opgenomen, maar dat elke shop uniek in zijn soort is.

Re: samen folder

21
Ik heb een webwinkel in kinderkleding en afhankelijk van de kosten ook wel geïnteresseerd voor een gezamenlijke folder.

Tevens ben ik het eens met joelphil dat je van elke branch er maar een winkel in moet doen.

Re: samen folder

22
En je moet de aantallen goed op elkaar afstemmen. Sommige shops doen duizenden bestellingen per maand of week, anderen een paar honderd of nog minder. Best zoek je shops die een vergelijkbaar aantal bestellingen verwerken zodat de folders tegelijkertijd verspreid worden en ze niet liggen te verstoffen bij de ene shop en dat de andere shop er met 3 dagen al door heen is.

Voor de kleinere shops zou dat alleen maar positief zijn; hun advertentie komt immers bij heel veel nieuwe potentiële klanten. Of de grotere shops daar ook blij mee zijn weet ik niet, zij schieten er per saldo niet echt mee op.

Re: samen folder

23
Dan lijkt het me idd verstandiger om gewoon van iedereen zn geschatte verkopen te krijgen.. zodat we diverse boekjes krijgen want heb via de mail ook een aanmelding voor de kinderkleding gekregen maar ze begint nog maar net dus zal met verkopen minder hoog liggen..

Misschien slim om zulke indelingen te maken ?

Beginnend ( 0 tot 50 verkopen in de maand)

Gemiddeld ( 50 tot 200 verkopen in de maand)

Gevorderd (200 tot ongelimiteerd)

Re: samen folder

24
hoi hoi,

Het idee van een boekje is inderdaad heel erg leuk!
Maar waarom zou je de grote en kleine webwinkels scheiden.
Ik snap, dat grote webwinkels het liefst met grotere webwinkels in zee gaan, zodat de folder ook zo snel mogelijk bij heel veel mensen terecht komt.
Maar ik denk, dat als je met een heleboel winkels zo'n boekje maakt, je wel een groter publiek aantrekt. Want je kunt veel meer bieden in de folder.
Ik ben zelf iemand met een heel klein webwinkeltje en ik heb ook maar een hele kleine doelgroep.
Ik verkoop namelijk Roemeense producten (boeken, muziek en films). Maar als ik mee zou doen als kleine webwinkel, dan zou ik bijvoorbeeld wel folders bij mijn bestellingen kunnen doen en bijvoorbeeld bij wat supermarkten (in de omliggende steden/dorpen) een paar boekjes in een net rekje zetten (niet zo'n rommelige zooi, want dat schiet niet op). Daar bereik je ook mensen mee.
Het is maar een voorbeeld :D
Als je echt boekjes wilt gaan maken voor alleen de kleine webwinkeltjes/beginnende webwinkeltjes, dan zou je ook aan kleinere oplages moeten denken, want anders zijn ze al vergeeld voordat ze bij de mensen terecht komen :shock:
Je kan natuurlijk ook nog denken aan het volgende. Kleinere webwinkels betalen wat meer en krijgen minder folders om te verspreiden, dan de grotere, omdat ze meeliften op het succes van de grotere webwinkeliers.
Maar persoonlijk denk ik, dat het het beste werkt als je zoveel mogelijk verschillende winkels in 1 boekje zet.
Het zijn maar ideeen hoor :D

Re: samen folder

25
hoi dat is inderdaad ook een idee, het beste is om iets te vinden waar iedereen zich in vindt.

ik zou het wel fijn vinden om even te weten wie er nu echt geintresseerd zijn met naam en branche zodat we al een klein lijstje kunnen maken van geintresseerden.

voor het eerste boekje zijn we in elk geval denk ik 7 bedrijven nodig, want ik denk dat een boekje van 8 pagina's groot genoeg is.

ik zal vandaag of morgen even kijken of ik een voorkant kan maken.

Re: samen folder

26
Ik zou zelf wel graag kwaliteit zien van de folder / advertenties, maar ook de webshops zelf.

Het klinkt misschien een beetje flauw, maar ik wil mijn klanten niet met een soort in Word opgemaakte folder opzadelen (ik heb wel vertrouwen in Yezz Gadgets die grafisch specialist is, toch?, maar de andere webshops moeten natuurlijk advertenties aanleveren die hierin wellicht niet zo ervaren mee zijn).

En wat de webshops zelf zie ik liever geen 'zolderkamer amateur-webshops' ertussen die 1x per week in doosjes van de Aldi hun goederen versturen en ondertussen de helft van de klanten die klaagt over de slechte service.

Want míjn webshop verwijst ze er wel naar.

Ik snap best dat niet iedereen een kantoor heeft met enorme loods erachter en een vol-automatisch gestuurd magazijn, maar ik hoop wel dat er een soort kwaliteitsdrempel gehanteerd zal worden.

Re: samen folder

28
Webshops met een omzet vanaf een paar duizend bestellingen per maand kunnen contact met mij opnemen voor een soortgelijk initiatief. Zie mijn vorige post hier. (ja, dubbelpost vanuit uit een ander topic, sorry.)

Re: samen folder

30
Wouter Hol schreef:En je moet de aantallen goed op elkaar afstemmen. Sommige shops doen duizenden bestellingen per maand of week, anderen een paar honderd of nog minder. Best zoek je shops die een vergelijkbaar aantal bestellingen verwerken zodat de folders tegelijkertijd verspreid worden en ze niet liggen te verstoffen bij de ene shop en dat de andere shop er met 3 dagen al door heen is.

Voor de kleinere shops zou dat alleen maar positief zijn; hun advertentie komt immers bij heel veel nieuwe potentiële klanten. Of de grotere shops daar ook blij mee zijn weet ik niet, zij schieten er per saldo niet echt mee op.
Lijkt mij ook, want ook kleine-nieuwe webshops of webshops die nog nauwelijks/geen bestellingen krijgen, moeten een kans krijgen! Of een aparte folder voor de kleintjes en eentje voor groten, zoiets misschien?