Re: INTERNATIONAAL kokers verzenden met posters

2
Voordeliger dan rechtstreeks met PostNL zul je het wereldwijd voor kokers en kleine pakketten niet kunnen vinden. Binnen Europa kan het soms net iets voordeliger met partijen als MyParcel, voor BE en DE kan b.v. DPD aanttrekkelijk zijn. Let op dat ronde kokers, zeker die van karton, vaak vast komen te zitten in sorteerbanden, uit kooicontainers rollen etc. Het resultaat is dan in 100% van de gevallen Total Loss. Zelfs kokers van dikwandig pvc 5 cm doorsnee die ik vaak heb gebruikt, sneuvelen soms. Een ronde koker IN een rechthoekige doos of driehoekkoker is een stuk veiliger. Aangetekend verzenden (daardoor meestal ook verzekerd) is zeer aanbevolen.

Re: INTERNATIONAAL kokers verzenden met posters

3
Ik zou zelf bij de verschillende partijen prijsopgaven laten maken. Voor zendingen binnen de EU voor MyParcel kiezen. Doen wij al een paar jaar met 100% tevredenheid.

https://www.google.nl/search?q=internat ... e&ie=UTF-8

Bepalend voor het tarief zijn de afmetingen ivm lengte toeslag. De standaard lengte kan nog wel eens verschillen. Bij PostNL is dit 100cm, bij UPS volgens mij 120cm.

Zoals BertB al aangeeft, verstuur geen ronde kokers. Altijd rechthoekige.
Naar het buitenland versturen is volgens mij altijd aangetekend, incl verzekering tot € 500,-

Succes!
FotoCube | Specialist in productfotografie

Voor alles op het gebied van online productpresentatie.

http://www.fotocube.nl en
Advertentie

Met Shopify maak je zelf je eigen webwinkel dankzij meer dan honderd thema’s en de complete appstore. Shopify sluit ook goed aan op dropshippers. De software is technisch volledig SEO-geoptimaliseerd en biedt alle sociale media-integraties. Meer info op Shopify.com.

Re: INTERNATIONAAL kokers verzenden met posters

5
Naar het buitenland verzenden, rechtstreeks via PostNL is NIET automatisch verzekerd. Standaardpakketten sowieso niet, aangetekend meestal wel, maar sommige landen zijn uitgezonderd. Via MyParcel zijn buitenlandse pakketten wel (tot 500€) verzekerd een aangetekend, maar het aantal landen is beperkt tot EU Europa, met een paar uitzonderingen (b.v. Griekenland) Let daarom op bij pakketten van erg groot formaat: wanneer ze buiten het zonegebied vallen kunnen ze alleen met de vrachtwagens/vliegtuigen van DHL en UPS mee en dat is R...-duur

Re: INTERNATIONAAL kokers verzenden met posters

6
UPS rekent een toeslag van 3 euro nog wat voor ronde kokers. Verder heb ik daar (UPS) een goed tarief gevonden voor het versturen van vierkante kokers met 220 cm lengte.
Ik ben nu op zoek naar de lange verpakkingskokers van 220 cm met wanddikte 3mm, maar vierkant kan ik die nergens vinden.
Iemand een inkooptip ?
Bestaat er geen systeem om een soort karton kubusje rond de koker te schuiven zodat het gewoon niet meer gaat rollen... ?

Re: INTERNATIONAAL kokers verzenden met posters

8
Beste Latcho,

Vanuit een kartonnen plaat zelf rillijnen maken zou ik niet adviseren, blijft gewoon lastig omdat de golfstructuur tegenzit dan.

Wat een goede en voordelige oplossing zou zijn is of een Fefco 409 op maat te laten maken.
Anderzijds een Kartonnen plaat met verschillende rillijen zou een goed maar zeer voordelige oplossing zijn. Ook wanneer je een keer iets hebt wat misschien korter is kan je dat makkelijk aanpassen.

Er zijn ook nog wat andere oplossingen met Fefco 320 bodem + deksel dozen te gebruiken als telescoop doos maar dat is erg aan de prijs anderzijds ook vaak een geknutsel.

Voor kortere lengtes tot 100cm hebben wij ook een paar standaard formaten, zie onderin de productpagina http://www.123dozenopmaat.nl/webwinkel/ ... 19&lang=nl

Met vriendelijke groet,
Jan Willem
http://www.123kartonnendozen.nl uw specialist in verpakkingen voor het veilig verzenden van uw producten.