Duitse Bankrekening (commerzbank)

1
Goedemorgen allemaal,

Wij zijn al enige tijd actief in Duitsland met onze website. Toen wij begonnen met onze Duitse site was IBAN nog niet in de lucht dus vonden wij het destijds nodig om een duitse bankrekening te openen voor onze duitse klanten (veelal b2b)

Op dit moment is IBAN natuurlijk draaiende vinden jullie het nog steeds een toevoeging om aan duitse klanten een duits bankrekening nummer aan te bieden terwijl het nu met IBAN even gemakkelijk is om naar een nederlands bankrekeningnummer te betalen?

Het sluiten van ons account bij de commerzbank zou een besparing van een paar honderd euro opleveren.

Iemand enige ervaring hiermee ?

Re: Duitse Bankrekening (commerzbank)

3
Heel lang geleden had ik ook een Duitse rekening. Met iban is het allemaal eenvoudiger.

De enige reden kan misschien zijn dat er altijd nog mensen zijn die denken naar het buitenland over te maken als ze naar Nederland moeten overmaken. Het zal aan je branche liggen of je met dit type oudere klanten te maken hebt of niet.

Je kan via je website natuurlijk ook paypal, giropay en sofortbanking aanbieden.

Re: Duitse Bankrekening (commerzbank)

4
@bbob

die betaalmiddelen hebben we ook allemaal.. alleen we hebben veel bedrijven die ook op rekening bestellen na invoeren van hun btw-nummer.

Die bedrijven maken dan de factuur over naar het duitse rekening nummer.
Advertentie

Met Shopify maak je zelf je eigen webwinkel dankzij meer dan honderd thema’s en de complete appstore. Shopify sluit ook goed aan op dropshippers. De software is technisch volledig SEO-geoptimaliseerd en biedt alle sociale media-integraties. Meer info op Shopify.com.