Netjes voorstellen

1
Na al heel veel hier gelezen te hebben vond ik het tijd worden me hier ook maar eens aan te melden, aangezien ik dit binnenkort ook bij de KVK ga doen leek me dat een mooi moment :D

Ik ben Laurens en heb een webshop in Lego. Gaat dan voornamelijk om losse steentjes maar verkoop ook complete sets, grotendeels gebruikt.
De komende tijd zal ik zeker nog wel een aantal vragen hebben, omdat naar mijn idee er nogal wat dingen zijn die redelijk specifiek zijn en dus niet zomaar te vinden zijn.

De webshop is eigenlijk een nogal uit de hand gelopen hobby wat begon met een paar steentjes verkopen is ondertussen al zover dat het meer om duizenden steentjes gaat. Vandaar ook dat het hoog tijd werd om hiervoor netjes een KVK aan te vragen.

Groetjes,

Laurens.
http://www.justbrix.com

Re: Netjes voorstellen

3
Bedankt!

Gelijk maar even een vraag, ik verkoop tot nu toe alleen via Bricklink (een soort internationale marktplaats voor alleen Lego) Omdat ik grotendeels tweedehands verkoop zal ik via de margeregeling moeten werken. Binnen de EU is dit geen probleem, maar buiten de EU is geen marge regeling hoe doe ik dat met de factuur?
Helaas is het momenteel via Bricklink nog niet mogelijk om zowel Btw als marge artikelen te verkopen. Ook lijkt me dit administratief lastig omdat regelmatig nieuw en gebruikt door elkaar wordt verkocht. Van de nieuwe stukjes krijg ik uiteraard een btw bon en zou ik dus kunnen verkopen als btw producten. Helaas gaat dat dus niet, kan ik deze ook als marge goederen verkopen? Uiteraard zal ik dan geen btw terug kunnen vragen.

Laurens.
http://www.justbrix.com