emails na bestelling worden niet verstuurd

1
Ik ben druk bezig om magento in te richten voor mijn webshop.
Wanneer ik een bestelling plaats, dan wordt er geen bestel bevestiging gestuurd naar de klant en er word geen email gestuurd naar het email adres van de webshop.

Onder systeem->configuratie->emails voor verkoop staat alles goed ingevuld.

Iemand enig idee?
Eigenaar van: https://alarm-winkel.nl
Advertentie

Met Shopify maak je zelf je eigen webwinkel dankzij meer dan honderd thema’s en de complete appstore. Shopify sluit ook goed aan op dropshippers. De software is technisch volledig SEO-geoptimaliseerd en biedt alle sociale media-integraties. Meer info op Shopify.com.

Re: emails na bestelling worden niet verstuurd

9
Sinds Magento 1.9.1 is idd het verzenden van mailtjes veranderd. Waar het voor die tijd automatisch gebeurde (werd standaard ingesteld tijdens installatie) moet je nu een extra handeling uitvoeren. Ipv alle mailtjes direct te versturen worden de mailtjes gebufferd (queue) en daarna periodiek verstuurd. De periodieke versturing moet je zelf instellen want anders blijven de mailtjes hangen. Let wel dit geld alleen voor de bestellings-mailtjes want de contact-mailtje worden wel direct verstuurd !

Je moet voor Magento instellen dat deze om de x minuten de mail verstuurd en dit doe je dmv instellen cron-job. Instellen cron-job moet je bij je host doen en vraag ff aan je host want het is geen 'rocket-science'.

Cron-job algemeen: <minuten> <uren> <dagen> <maanden> <weekdagen> <commando>
Mijn mailtjes worden om de 10min verstuurd en het regeltje ziet er zo uit:
*/10 * * * * /usr/bin/php [Magento-root]/cron.php

Als je ff je buffer/queue wil legen/testen dan kan je dat ook ff handmatig doen door:
http://www.webwinkel.nl/cron.php en je zal merken dat het dan ook gelijk verstuurd word. Cronjob roept hetzelfde bestand aan maar doet dat dan om de 10min
PDM internetdiensten voor bouwen en onderhouden van webwinkels & websites.