Hernieuwd topic: Marktplaats Ads VS Google AdWords

1
Hoi,

Er was enkel een oud topic hierover: http://webwinkelforum.nl/viewtopic.php?f=3&t=2018

We zijn nu 4 jaar verder.
Hoe zijn jullie ervaringen in de verschillen tussen Marktplaats en Google advertenties?

Denk aan:
- kosten per klik
- conversiepercentages
- doelgroep
- veiligheid in pricingmodellen (dagbudget vs. max. budget)
etc...
Beveiligingscamera's, set en accessoires: http://www.secucamera.nl
Beveiligde cloud-opslag van camerabeelden: http://www.securitycamcloud.nl

Re: Hernieuwd topic: Marktplaats Ads VS Google AdWords

4
We hebben een jaar lang actief aan admarkt gedaan. Budget per advertentie continue aanpassen etc. Uiteindelijk betaalden we ongeveer 400 euro per maand en leverde het meestal net voldoende marge op om dat eruit te krijgen. Om Ward zijn voorbeeld (Jos) dan even na te praten: als je niks verdiend kun je het maar beter rustig hebben.

Sinds we bij Seoshop zitten de koppeling aangezet en alle losse producten op Marktplaats gezet voor 1 cent per klik. De populaire producten staan er nog niet op. Maar deze maand hebben we tot op heden iets meer dan 5 euro uitgegeven, 46 bezoekers via marktplaats op de website gehad en iets meer dan 300 euro omgezet via Marktplaats.

Niet bijzonder, maar het kost ten eerste geen tijd, en ten tweede is 5 euro natuurlijk te verwaarlozen. Resultaten zijn eigenlijk pas sinds 2 weken, dus ik ben benieuwd wat het over een langere periode gaat doen.
Advertentie

Met Shopify maak je zelf je eigen webwinkel dankzij meer dan honderd thema’s en de complete appstore. Shopify sluit ook goed aan op dropshippers. De software is technisch volledig SEO-geoptimaliseerd en biedt alle sociale media-integraties. Meer info op Shopify.com.

Re: Hernieuwd topic: Marktplaats Ads VS Google AdWords

5
Met Topvitamins.nl adverteren we zowel op Marktplaats als Adwords. Marktplaats komen bijna geen traffic vandaan, nu verkopen we nieuwe voedingssupplementen dus ook niet echt het product wat geschikt is voor marktplaats. Via Adwords werkt wel goed maar je moet de campagne wel goed beheren want voor dat je het weet loopt het de spuigaten uit met de kosten.

Ik denk dat tweedehands of huis/tuin/keuken spullen bijvoorbeeld wel goed werken op Marktplaats.