verzekerd verzenden

1
Hallo forumleden,

Ik run een webwinkel en verstuur alles via postnl. Nu heb ik maar een enkele keer gehad dat iets kwijtraakte of beschadigde, dus ik ben tevreden. Maar nu komt het probleem: ik verstuur vintage en Postnl kan daardoor niet mijn aankoopwaarde vergoeden, omdat ik deze niet aan kan tonen. Tot nu toe heb ik altijd het risico maar voor lief genomen, maar ik ga nu dus producten in de winkel verkopen die meer dan 1000 euro winst opleveren. Ik sta niet echt te popelen die winst te verliezen als er iets mis gaat. Ik kan het product dus ook niet opnieuw opsturen omdat het uniek is. Weten jullie wellicht andere postbedrijven die het hele factuurbedrag vergoeden als er iets gebeurt? Of kan ik buiten postbedrijven een verzekering kopen?

Gr.
Odile

Re: verzekerd verzenden

2
Ik ken niemand die de volledige verkoopprijs vergoed. Volgens mij geeft Myparcel 70% van de verkoopwaarde als je geen inkoopfactuur hebt.

Maar waarom verzekeren als er niets mis gaat? Wij versturen alles als basispakket, dat scheelt aanzienlijk in de kosten.

Re: verzekerd verzenden

3
Gewone verzenders rekenen op basis van vergoeding van de schade en gederfde winst valt daar niet onder. Ik denk dat daarmee ook frauduleuze praktijken worden tegengegaan. Voor heel dure spullen zou je wellicht een gespecialiseerde vervoerder (Verhuisbedrijf?) moeten polsen.

Re: verzekerd verzenden

4
moineaushop schreef:Tot nu toe heb ik altijd het risico maar voor lief genomen, maar ik ga nu dus producten in de winkel verkopen die meer dan 1000 euro winst opleveren. Ik sta niet echt te popelen die winst te verliezen als er iets mis gaat.
Een aparte goederentransportverzekering kan de volledige verkoopwaarde wel dekken, inclusief de winst.
moineaushop schreef:Maar nu komt het probleem: ik verstuur vintage en Postnl kan daardoor niet mijn aankoopwaarde vergoeden, omdat ik deze niet aan kan tonen.
Dan heb je nog vergelijkbaar probleem op te lossen: je moet de inkoopwaarde ook kunnen aantonen voor de omzetbelasting en inkomstenbelasting.
StoreCore.io
Advertentie

Met Shopify maak je zelf je eigen webwinkel dankzij meer dan honderd thema’s en de complete appstore. Shopify sluit ook goed aan op dropshippers. De software is technisch volledig SEO-geoptimaliseerd en biedt alle sociale media-integraties. Meer info op Shopify.com.

Re: verzekerd verzenden

6
Alles is te verzekeren. Als je al je pakketten wilt verzekeren is het beter om zelf daarvoor een verzekering af te sluiten ipv de verzekering van PostNL.

Ik zie dat het over grotere bedragen gaan dus zal je altijd een inkoopnota moeten hebben. Ook als je van een particulier koop dient deze nota er te zijn.
Barcode scanner - IR Thermometer - 12V Voedingen http://www.electronixs.nl

Re: verzekerd verzenden

8
Ik koop meestal in op markten, dus contant. Dan schrijf ik op hoeveel ik heb uitgegeven en dat geef ik aan mijn boekhouder. Ik koop ook wel online, dan is er een banksfschrift. maar geen factuur. Ik koop namelijk vooral van particulieren.

Bedankt voor alle reacties!