vinden leveranciers en groothandel webwinkel

1
ik wil heel graag een webwinkel beginnen met dameskleding voor de doelgroep van ongeveer 16 tot en met 30 jaar. gewoon fashionble kleding van deze tijd, bijvoorbeeld beetje gelijk aan (zara,bershka,h&m) wil niet een webwinkel starten met merkkleding wat er al genoeg is.
ben nog helemaal in onderzoek maar kom helemaal vast te zitten over de inkoop, groothandels en leveranciers...

mijn vraag is dus hoe kom ik aan leveranciers of groothandels? en zijn dat alleen leveranciers die merkkleding doen?
kan het dat ik ergens mijn collectie kan uitkiezen?
anders hoe kan ik het beste zoeken?

het liefst heb ik leveranciers die het voor mijn versturen, zodat ik niet zelf hoe te inversteren en kleding zou moeten op slaan.
maar hoe zit het dan met de keuze van de collectie en de foto's op mijn site bijvoorbeeld?


Kan iemand mij tips geven??

dankjewel! groetjes Isabella.. :)

2
Hoi Isabella! Welkom op het forum. Een paar vragen voor ik de juiste antwoorden voor je weet:

- Wil je het graag? Of ga je het doen? Wat is de kans dat jij oktober 2011 leeft van de inkomsten van je webwinkel?
- Je wilt je niet richten op merkkleding wat er al genoeg is, maar wilt iets doen zoals Zara, H&M, Bershka... Waarom begrijp ik die zin niet? En waarom denk ik nu al dat jouw marge nul gaat zijn?
- Je zoekt groothandels en leveranciers, maar weet je wel precies wat je wilt gaan verkopen? En waarom? En aan wie? En hoe? Normaal gesproken is een groothandel pas vraag 10 in het ondernemingsplan en heb je al antwoorden op die 3 vragen die ik je nu stel.

Als je een groothandel belt met de vraag om zijn assortiment en je hebt geen antwoord op enkele basisvragen zoals je nu ook stel, dan verwijst hij je naar het Sinterklaasboek van de Intertoys. Op die manier vullen kinderen hun kamer. Succesvolle webwinkeliers hebben iets meer structuur en plan.

Het klinkt hard! En ik wil je niet demotiveren! Maar juist helpen in te zien wat een groothandel van je verwacht. Als ik als groothandel al bij de eerste selectie de vraag krijg 'verstuurd u ook? want ik vind dat zo'n gedoe of ik vind dat te duur' dan haakt hij af. Of dat zou hij moeten doen als het een goede groothandel is. Want waarom zou hij tijd en geld investeren als de ondernemer voor wie hij het doet, dat zelf al niet doet?

In het einde van je berichtje stel je twee hele belangrijke vragen: Hoe zit het met de keuze van je collectie en hoe wil je dat presenteren? Dat zijn geen vragen voor een groothandel, ook niet voor ons, maar vragen die je jezelf zou moeten stellen. Hoe denk jij, als directeur van een winkel (want dat ben je nu in potentie) dat dit zou moeten werken? Ga dan op zoek naar een bedrijf die het in grote lijnen ook echt op die manier kan doen voor jou.

3
dankuwel dat u heeft gereageerd.
Het is iets wat ik wel echt ga doen!
maar ben nog helemaal niet met een ondernemingsplan begonnen of iets, dat is waar ik me de komende weken op wil gaan richten.
Ik ben inderdaad iets te hard van stapel gelopen, maar het was eem vraag die in me hoofd zat die ik gewoon snel moest weten....


''fashionble kleding van deze tijd, bijvoorbeeld beetje gelijk aan (zara,bershka,h&m) wil niet een webwinkel starten met merkkleding wat er al genoeg is.'' > met deze zin bedoel ik trouwens dat ik niet zoiets als hun wil gaan doen maar zulk soort gelijke kleding wat hun verkopen in mijn webwinkel verkopen met ongeveer dezelfde doelgroep.
hoop dat het nu iets duidelijker is..

Waarom denkt u dat de marge nu al 0 gaat zijn?? bedoelt u omdat de kleding relatief goedkoop is vergeleken met merkkleding?

Heb een idee en ga beginnen met me ondernemingsplan.
heeft u toevallig nog tips voor me?

groetjes isabella
Advertentie

Met Shopify maak je zelf je eigen webwinkel dankzij meer dan honderd thema’s en de complete appstore. Shopify sluit ook goed aan op dropshippers. De software is technisch volledig SEO-geoptimaliseerd en biedt alle sociale media-integraties. Meer info op Shopify.com.

Re: vinden leveranciers en groothandel webwinkel

5
Wat er denk ik bedoeld wordt is dat je eigenlijk totaal niet een duidelijk beeld geeft van wat je wilt.
Ik wist toen ik begon wat mijn doelgroep moest zijn, wat ik wilde verkopen en heb onderzoek gedaan wat het aanbod al is online.
Dat artikelen ook in winkels worden verkocht weten we allemaal of het nou kleding of cd's zijn, maar waar wil je in uitblinken.
Je noemt merken die mega reclame campagnes hebben, een naam van hier tot en met Tokio (letterlijk en figuurlijk), waarom zou je daar tegenop willen gaan?
Maak gebruik van hun naam, probeer artikelen in te kopen en laat zien dat je dat merk verkoopt, iedereen weet namelijk wat het is.
Als ik een gevestigd label google , zou t toch top zijn als ik bij jou shop kom?
Een merk soortgelijk aan ga ik niet ' goegele'

De tip voor een ondernemingsplan is echt een topper!zeker doen, eerst een beter plan,uitwerken, onderzoek doen en dan gaan proberen.
Heel veel succes
Heb er niet 1 maar 4 ;)

Re: vinden leveranciers en groothandel webwinkel

6
Pak eens een telefoon en bel eens wat groothandels waar je interesse in hebt.
Leg uit wat je wilt, vraag of ze kunnen helpen/uitleggen. De wil om te helpen is groot.
Waar moet je als leverancier voldoen, hoe kan je ze helpen hun groothandelsdoelstellingen met jouw winkel te behalen, etc, etc
Vraag een uurtje, ga op bezoek, je krijgt meestel meer dan je verwacht en neem iets mee als bedankje.

World Fashion Center in Amsterdam, daar al eens gekeken, bezocht, rond gebeld?
In Almere zit ook en Fashion Center.

Ondernemen is vooral doen. In grote lijnen denken, waarmee onderscheid jij je van die anderen. De details komen latern wel, foto's, verzending, enzo, daar zijn oplossingen voor.

Re: vinden leveranciers en groothandel webwinkel

10
U zou mij wil kunnen helpen. Ik wil graag een webwinkel beginnen in kleding en evt sieraden en tassen etc. maar nu ben ik op zoek naar leveranciers en hoe ik aan de kleding kan komen. De kleding die ik wil gaan verkopen is niet te duur maar wel hip. Ik zou graag hulp van u hebben. En wat meer informatie over dat wat u aanbiedt.

Groeten Tessa

Re: vinden leveranciers en groothandel webwinkel

11
bellafashion schreef:ik wil heel graag een webwinkel beginnen met dameskleding voor de doelgroep van ongeveer 16 tot en met 30 jaar. gewoon fashionble kleding van deze tijd, bijvoorbeeld beetje gelijk aan (zara,bershka,h&m) wil niet een webwinkel starten met merkkleding wat er al genoeg is.
ben nog helemaal in onderzoek maar kom helemaal vast te zitten over de inkoop, groothandels en leveranciers...

mijn vraag is dus hoe kom ik aan leveranciers of groothandels? en zijn dat alleen leveranciers die merkkleding doen?
kan het dat ik ergens mijn collectie kan uitkiezen?
anders hoe kan ik het beste zoeken?

het liefst heb ik leveranciers die het voor mijn versturen, zodat ik niet zelf hoe te inversteren en kleding zou moeten op slaan.
maar hoe zit het dan met de keuze van de collectie en de foto's op mijn site bijvoorbeeld?

Kijk eens op http://www.hokaspam


Kan iemand mij tips geven??

dankjewel! groetjes Isabella.. :)
Laatst gewijzigd door Wouter Hol op 21 april 2013, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: hokasieradenspam verwijderd.

Re:

12
Mieke schreef:Ja, google eens op ondernemersplan. Dan zul je al van alles vinden.
Verder eens goed rondkijken op kvk.nl, daar zul je ook veel vinden!
Succes.
Kijk op http://www.qredits.nl voor goede ondernermings- en financiele plannen!!

Re: vinden leveranciers en groothandel webwinkel

15
Je zou verwachten wanneer er al jaren bij je gekocht word. Je toch wel een vastnummer kunt veroorloven.

Trendyworld
Hemsterhuisstraat
2513 RG Den Haag
Nederland
Telefoon:
06-41399680
E-mailadres:
Trendyworld@ziggo.nl
E-mail (bestellingen):
Trendyworld@ziggo.nl

Dat is toevalling!!!!
De persoon achter Tredyworld heet ook Marianne!


Trendyworld heeft altijd de nieuwste mode sieraden en mode accessoires wij blijven altijd up to date We hebben constant nieuwe aanvoer van nieuwe leren tassen, suède tassen, sjaals en sieraden .En deze zijn altijd van de beste materialen vervaardigd . Ik kan U vertellen dat deze zomer erg leuke printen en kleuren in de mode komen .Maar dat ziet U van zelf wel als U geregeld onze site bezoekt om een kijkje te nemen

mvgr Marianne trendyworld