Het forum voor de webwinkel eigenaar en bezoeker van webwinkels.

lightspeed ecommerce
lightspeed ecommerce
 
Gebruikersavatar
TheArcadeFire
Berichten: 69
Lid geworden op: 23 december 2013
Locatie: Bangkok, Thailand
Contacteer:

Drie Praktische Tips om Laadtijd WP Webwinkels te Boosten

02 september 2014

Introductie

Sinds kort hebben we ons ook verdiept in website snelheid. Website snelheid speelt zeker een rol voor de rankings in zoekmachines. Het is een zeer nuttige metriek voor Google omtrent gebruiksvriendelijkheid. Google heeft openlijk aangegeven website snelheid mee te nemen in haar algoritme. Het is ook logisch dat Google dit in overweging neemt, de gedachte is als volgt: Google’s voornaamste prioriteit is de zoeker helpen zijn/haar doel te bereiken. De gebruiker staat centraal, als zij niet snel kunnen vinden wat ze zoeken dan zouden ze wel eens over kunnen stappen naar een concurrent van Google zoals Bing en/of Duck Duck Go. Google wil dat natuurlijk absoluut niet, en dus als een groot deel van de bezoekers die op jouw website klikt in de zoekmachine resultaten vervolgens op de ‘terug knop’ drukt omdat deze te traag laadt, dan heeft Google reden om jouw website misschien wat lager te plaatsen.

Daarbij kost het je gewoon veel klanten en omzet. Bedrijven als Amazon zien bijvoorbeeld miljarden verschil in omzet door afname/toename laad tijd van 1 seconde (Fastcompany.com/1825005/how-one-second-could-cost-amazon-16-billion-sales).
Ik vind het persoonlijk vrij bizar dat iemand zijn/haar ideale trouwring etc. misloopt omdat de website 1.3 secondes te traag laadt, maar de statistieken van gepubliceerde onderzoeken zijn overtuigend.

Ten slotte, optimaliseren van de website voor snelheid hoeft vrijwel niets te kosten. Natuurlijk kun je honderden Euro’s betalen voor hosting, gebruik maken van exclusieve website performance diensten en experts inhuren om de puntjes op de i te zetten, maar dit is niet nodig. Voor de Bol.com’s, Zalando’s en eBay’s van deze wereld is dat misschien de moeite waard, maar de gemiddelde MKB webwinkelier zal hier geen noemenswaardige Return on Investment verkrijgen. Om bevredigende resultaten te behalen heb je in principe alleen een half uurtje vrije tijd nodig, meer daarover later in deze post.

Meten is Weten

Voordat we de snelheid gaan verbeteren, is het misschien nuttig om de ‘voor’ scores te noteren, zodat we kunnen meten waar we precies staan en hoe groot de vooruitgang is. Mijn favoriete website hiervoor is GTMetrix.com. Daarnaast gebruik ik WebPageTest.org als een second opinion.

Afbeelding

Voorbeeld uitdraai GTMetrix.com WebWinkelForum.nl 2-9-2014

Tips & Tricks

Enfin, enkele kosteloze, makkelijke en praktische manieren om deze scores flink op te krikken:

• Installeren en activeren WordPress plugin W3 Total Cache
Ik zou aanraden om deze gratis plugin in ieder geval te installeren als dat al niet het geval is.
Dit is met afstand de beste plugin voor algemene performance.
Wat betreft ideale instellingen van de plugin, verwijs ik naar de volgende post:
WPexplorer.com/wordpress-w3-total-cache

• Installeren WordPress plugin WP Smush.it
Optimaliseert de compressie van afbeeldingen.

• Gebruik maken van CloudFlare
Dit is een gratis Content Delivery Network (Indien je geen gebruik maakt van SSL, anders is het $20/maand). Toen we deze installeerde voor een klant van ons schoot de GTMetrix score zeker 15% omhoog. Het enige wat men hier voor hoeft te doen is het invullen van een aantal formulieren en de nameservers bij de domein registrar (De partij waarbij je het domein van je webwinkel aangeschaft hebt) aan te passen. Dit word helder uitgelegd door CloudFlare in het installatie proces. Zeer de moeite waard.

Deze drie tips hielpen mijzelf en mijn klanten aan een respectabele laadtijd performance geholpen. Natuurlijk kan het altijd beter, maar dit zijn drie erg makkelijke verbeteringen die een aanzienlijke impact zullen hebben, zonder dat het je een flinke duit kost.

Disclaimer
Ik wil benadrukken dat het verhogen van de snelheid zeker geen kwestie van leven of dood is wat betreft organische traffic, besteed liever meer aandacht aan fundamentele zaken als On-Page SEO & Keyword Research indien je dat nog niet gedaan hebt, maar het kan zeker geen kwaad wanneer je eens wat vrije tijd voor handen hebt.
http://SEOGeek.nl | Specialist in Handmatige, Gepersonaliseerde en Duurzame Zoekmachine Optimalisatie Campagnes
 
GoedeShampoo
Berichten: 389
Lid geworden op: 07 februari 2014
Contacteer:

Re: Drie Praktische Tips om Laadtijd WP Webwinkels te Booste

04 september 2014

Hey,

weer een leuke post.
Maar eigenlijk vertel je niks nieuws vergeleken de tientallen artikelen die hier al over bestaan... De plugin, de instellingen, cloudfare, het komt in elke lijstje al voor.

Zelf lijkt het me interessant om nu net de dingen te horen die niet overal staan. Zo zorgt smush.it bijvoorbeeld niet voor een volledige compressie en blijven de test-sites deze afbeeldingen zien als 'not-optimized'.
En CloudFlare kan heel leuk zijn maar moet ook heel voorzichtig worden toegepast. Zoals je zelf al zegt moet je bij een webwinkel eigenlijk altijd al een SSL hebben, en is het dus niet meer gratis. Voor $20 per maand heb je ook een hoop goede goedkopere alternatieven.

Enfin. Wel nuttig voor de beginnende gebruiker :)
De beste shampoo vind je op http://www.GoedeShampoo.nl
 
bbob
Berichten: 401
Lid geworden op: 28 mei 2014

Re: Drie Praktische Tips om Laadtijd WP Webwinkels te Booste

04 september 2014

Voor foto's gebruik je het beste dit programma: http://luci.criosweb.ro/riot/?ref=RIOT
daarmee kun je zelf compressie instellen en maakt de bestanden aanzienlijk kleiner.
Moet je wel doen voordat je ze upload.

Cloudflare is leuk maar hang ook af van hoeveel bezoekers je website heeft. De cache van cloudflare heeft ook een betaalde tijd. Is die tijd voorbij is de cache leeg en moeten ze de pagina weer van jou server halen. Dat kost dan zelfs iets meer tijd. Voor veel bezochte sites heeft het wel zin, voor andere niet echt.

Een full page cache oplossing werkt dan weer goed.
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht