Te koop aangeboden, webshop in Niche product.

1
Het betreft een webshop die ik gezamenlijk met een vriend ben begonnen in Mei 2015, vanaf dat moment is de totale omzet €3200 euro geweest.
Met in de laatste 2 maanden 2 pieken van 750 euro omzet per maand. Het aantal bestelling bedroeg ongeveer 100 stuks, met een gemiddelde verkoopwaarde van 32 euro inclusief verzending.

Van de omzet moet ongeveer worden bedacht dat je 25% winst hierop maakt. Wij hebben dit geïnvesteerd in voorraad.
De totale verkoopwaarde van de voorraad bedraagt nu 2300, inkoopwaarde kan worden geschat op ongeveer de 35/40%

Maandelijks zon 900 bezoekers, wat ongeveer 30 bezoekers per dag inhoud.

Staan bovenaan in Google met een zoekwoord waar 450 keer per maand wordt op gezocht. Deze zoektocht is zeer specifiek.

Reden van de verkoop:

Wij zijn toch niet in staat om het maximale eruit te halen ivm met tijd en school, tevens zal één eigenaar voor een langere tijd naar het buitenland gaan waardoor wij ons niet verder kunnen ontwikkelen met de site etc.

Site draait op Wordpress.
Advertentie

Met Shopify maak je zelf je eigen webwinkel dankzij meer dan honderd thema’s en de complete appstore. Shopify sluit ook goed aan op dropshippers. De software is technisch volledig SEO-geoptimaliseerd en biedt alle sociale media-integraties. Meer info op Shopify.com.

Re: Te koop aangeboden, webshop in Niche product.

8
PM met de URL is verstuurd.

Wat betreft de marketing besteden wij ongeveer 10 á 15 euro aan advertenties op Marktplaats per maand. Hierdoor krijgen wij wat meer verkeer.

Tevens zullen wij de koper de contactgegevens sturen van onze leverancier en eventueel helpen hierbij. Kosten van de inkoop kunnen worden gedrukt met 20% wanneer er gekozen wordt voor verscheping met container, hiervoor hebben wij helaas ook de tijd niet gehad om dit uit te zoeken.

Re: Te koop aangeboden, webshop in Niche product.

9
Kan helaas de openingspost niet aanpassen, dus even op deze manier (misschien kan een mod helpen?)


- Deze webshop importeert houten wekkers en houten telefoonhoesjes -> Gemiddeld 1000 bezoekers per maand
- Website qua tekst en SEO helaas niet ingericht op houten telefoonhoesjes i.v.m met tijd/zin (wel op houten wekker).
- Winstmarge bedraagt 35 tot 40 %, andere manier van importeren (geen express zending) zou dit kunnen verhogen naar minimaal 50%
- Staat bovenaan bij het zoekwoord Houten wekker (450 zoekopdrachten per maand, zeer specifiek)
- Alleen voor de marketing gebruik gemaakt van Admarkt, overige promotiekanalen als BOL.com en Google Adwords geen gebruik van gemaakt ivm tijd.
- Contactgegevens voor de verschillende leveranciers worden bekend gemaakt. 
- Nauwelijks retouren (2% van de 120 bestellingen)

- Potentie:
- Linkbuilding - SEO voor positiestijging Telefoonhoesjes, daarnaast kan het er bij het woord wekker (10000 zoekopdrachten per maand, ook nog veel verbeterd worden)
- Promotie/marketing uitbreiden -> Naamsbekendheid -> Verkoopkanalen etc. (andere webwinkels willen deze producten ook op basis van dropshippingen gaan verkopen. Promotie als klok zou nog meer verkoop genereren (evt. extra domeinnaam?)
- Emaillijst opbouwen en klanten namailen
- B2B -> Onze leverancier heeft mogelijkheid om logo's er op te laten drukken en graveren, hierdoor zou er gericht kunnen worden op de kerstpakketten of bedrijfsgeschenken! -> Geen tijd voor gehad, wel een aantal aanvragen voor gehad.