Het forum voor de webwinkel eigenaar en bezoeker van webwinkels.

lightspeed ecommerce
lightspeed ecommerce
 
Vossie75
Berichten: 118
Lid geworden op: 06 februari 2011

koppelen marktplaatsen + prijsspiders

31 augustus 2018

Goedemorgen,
Ik verkoop het merendeel van mijn producten op marktplaatsen als bol.com en andere.
Nu werk ik daarvoor met een tussenpersoon die vanuit mijn magento shop de productinfo ophaalt en doorstuurt naar de marktplaatsen en de orders weer terug mijn shop in.
Helaas heb ik daar vrij veel problemen mee, koppeling die regelmatig uitvalt, producten die niet goed op bepaalde platformen komen, opties die niet juist beschikbaar zijn, een repricer die half werkt enz.

Met oog op komende feestdagen periode kan ik dat echt niet hebben en moet alles nu gewoon perfect en betrouwbaar gaan lopen en niet dat straks tijdens feestdagen zoals nu soms ineens even een dag niet werkt.

Nu ben ik dus opzoek naar andere partijen hiervoor.

Wat wil ik koppelen:
2 verschillende shops (binnen 1 magento installatie) (later komen hier nog 1 tot 4 webshops bij).
9000 producten (komen er komende maand 7000 bij en daarna in stappen omhoog naar 100.000)
Koppeling aan 6 verschillende marktplaatsen in 5 verschillende landen

zelf vond ik daarvoor nog de volgende partijen:

effectconnect - ziet er goed uit, maar wel redelijk duur (de vanaf prijs op de site is mooi, maar heb ooit prijzen doorgekregen voor 1 marktplaats die 5 x zo hoog bleken te liggen) op basis van wat ik als offerte kreeg kom ik op basis van 2 sites  en  6 marktplaatsen in 5 landen op 1300 euro per maand met max van 15K producten)

Channable - ziet er ook erg goed uit en prijs is absoluut goed (betaald nu dubbel zoveel per maand als extra large pakket).
Belangrijk nadeel hiervan is dat ze geen repricer hebben en ik dus met vaste prijzen op platforms zit. deel van producten zal ik daardoor niet verkopen doordat ik teduur ben en andere producten zal ik te goedkoop verkopen.

hebben jullie nog andere suggesties voor partijen om met platformen te koppelen en wat zijn jullie ervaringen met de 2 bovenstaande partijen?

En zijn er andere goede betaalbare sugesties  voor prijsspiders/repricers die prijzen voor verschillende platformen (bol, amazon enz.) in de gaten kunnen houden en op basis daarvan mijn prijs kunnen bijstellen (naar boven en beneden)?
Bijkomend probleem is dat ik lang niet altijd de laagste prijs nodig heb om het koopblok te winnen. met veel producten kan ik 2 tot 6 euro duurder zijn als mijn concurenten en toch nog steeds het koopblok pakken doordat ik veel betere levertijd heb, betere beoordeling, betere service graad enz.
Ik hoor graag jullie ervaring en tips.

Daniel
 
TijeEffectConnect
Berichten: 1
Lid geworden op: 31 augustus 2018

Re: koppelen marktplaatsen + prijsspiders

31 augustus 2018

Hallo Daniel, we zagen je bericht over onze maandkosten. Voor de zekerheid hebben we je even de juiste kosten gestuurd. Wanneer je wil bellen we er graag nog even over!
 
svdhorst
Berichten: 30
Lid geworden op: 06 juli 2014

Re: koppelen marktplaatsen + prijsspiders

14 mei 2019

Wij werken sinds begin 2019 met NopFinance. Dat is een accounting omgeving met content distributie naar admarkt, bol.com en boekwinkeltjes. De open architectuur maakt het mogelijk om ook andere kanalen te koppelen.
 
Vossie75
Berichten: 118
Lid geworden op: 06 februari 2011

Re: koppelen marktplaatsen + prijsspiders

15 mei 2019

bedankt voor reactie.
We hebben ondertussen een marketingpartij ingeschakeld die eerste kanaal omgezet heeft naar channable, meer kanalen zullen komende tijd volgen.
Helaas blijft probleem met repricer aangezien geen enkel repricer service onze producten voor Bol.com kan verwerken helaas (probleem aan zijde van Bol)
Advertentie

Succesvolle webwinkels hebben allemaal iets gemeen; ze worden online goed gevonden! Met Lightspeed eCommerce (voorheen SEOshop) heb je de beschikking tot een grote hoeveelheid aan marketingtools die de vindbaarheid van je webwinkel vergroten. Het platform is geschikt voor on-page optimalisatie. Er zijn tags, geoptimaliseerde headings en sitemaps die automatisch door Google gevonden worden. Ook kun je tijdelijke prijsverlagingen tonen, producten exporteren naar Admarkt van Marktplaat of vergelijkingssites. Verkoop op Facebook en gebruik recensies in je voordeel. Probeer Lightspeed eCommerce nu 14 dagen gratis en vrijblijvend.