Het forum voor de webwinkel eigenaar en bezoeker van webwinkels.

lightspeed ecommerce
lightspeed ecommerce
 
Ladylinn
Berichten: 1
Lid geworden op: 04 juni 2019

Handmatig verzenden

04 juni 2019

Hallo allemaal,

Ik ben bezig met het opzetten van een webwinkel. Nu had ik gedacht spullen te verzenden in dubbeltjes enveloppen en grotere zendingen (zacht, niet kwetsbaar) met verzendzakken.
Nu lees ik dat je dan extra afhandelingskosten moet betalen omdat het het machinaal kan worden verwerkt?? Deze methodes worden toch heel veel gebruikt? Hoe doen die dat dan? Dozen zou de kosten best wel omhoog jagen.
Alvast heel erg bedankt voor je antwoord.
 
BertB
Berichten: 900
Lid geworden op: 09 maart 2012
Locatie: Callantsoog
Contacteer:

Re: Handmatig verzenden

04 juni 2019

Bubbelenveloppen die moeiteloos door een standaard brievenbus glijden, kun je gewoon frankeren met een postzegel, een frankeermachine of een digitale postzegel. Met spullen die uit zichzelf dikker of wijder worden tijdens het transport moet je uitkijken. Wanneer je dozen en doosjes wat groter inkoopt vallen de prijzen echt mee. Je kunt ook zoveel mogelijk verpakkingen hergebruiken als jouw branche dat toelaat.  Ik vind het een goede zaak de verpakkingskosten en de verzendkosten (en de kosten van het betaalverkeer) althans voor een deel op kostprijsbasis aan je klant te berekenen. Als al die grote bedrijven -die meestal geen cent winst maken, integendeel- dat ook zouden doen zou dat de concurrentie een stuk eerlijker maken voor de kleintjes en starters. Over gratis retouren heb ik het dan nog niet eens: als ik in de HEMA-winkel een kandelaar koop en ik ben niet tevreden of er is iets mee, dan komt de HEMA hem toch ook niet zelf bij mij ophalen? Met verzendzakken heb ik geen ervaring, maar ik zou me laten voorlichten door een verzend-tussenpersoon als b.v. MyParcel over het beleid dat men hiervoor voert: je kunt ze gewoon belln!. Ik las onlangs ergens dat PostNL een proef wil doen met verzendzakken die kunnen worden hergebruikt: je pakt aan de deur gewoon het artikel uit en geeft de lege zak weer mee aan de postbode. Of mijn postbode daar blij mee is, heb ik hem nog niet gevraagd, maar het lijkt mij heel goed voor het milieu!
Veel Succes!
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht