Het forum voor de webwinkel eigenaar en bezoeker van webwinkels.

lightspeed ecommerce
lightspeed ecommerce
 
karel
Berichten: 14
Lid geworden op: 08 januari 2009

Ik krijg geen voorraad los bij groothandels

08 juli 2009

Leuk is dat. Ik heb ik weet niet hoeveel leveranciers benaderd. Ik krijg NIET EENS EEN REACTIE! Onbeschoft gewoon.

Overal heb ik een KvK nummer nodig. Anders willen ze blijkbaar 'niet eens met me praten'.

Ik kom er niet eens achter hoeveel ik voor inkoop moet betalen. Hoe kom ik er dan ooit achter of ik dit uberhaupt kan doorverkopen en zelf ook nog iets overhoud.

Sterker nog, ik mail groothandels of ze bepaalde items te koop hebben en nog niks. En ik schrijf toch echt hele beleefde e-mails. Moet ik eerst een succesvolle business hebben voordat iemand me uberhaupt wil vertellen hoe ik bij ze 'mag' kopen!

Moet ik nu echt een KvK nummer kopen en alle ellende over mij heen laten komen om tot de conclusie te komen dat een webshop geen goed plan is?

Er zijn zoveel webshops zonder KvK nummer. Hoe bestaan die dan?

Misschien ben ik gewoon te dom ofzo om een webshop te beginnen. Tot nu toe hebben mijn inspanningen helemaal niks opgeleverd.
 
Gebruikersavatar
Dirkjan
Admin
Berichten: 2143
Lid geworden op: 09 augustus 2006
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: Ik krijg geen voorraad los bij groothandels

09 juli 2009

Moet ik eerst een succesvolle business hebben voordat iemand me uberhaupt wil vertellen hoe ik bij ze 'mag' kopen!
Wil je een eerlijk antwoord? JA.

Daarom zijn het "GROOT"handels. Ze leveren vnl. gewoon grote bulkopdrachten voor zeer grote afnemers.
Moet ik nu echt een KvK nummer kopen en alle ellende over mij heen laten komen om tot de conclusie te komen dat een webshop geen goed plan is?
Ze leveren liever niet aan particulieren die een of twee opdrachten geven, de helft weer retour sturen omdat er geen opdrachten waren. Ze hebben geen standaardprijzen omdat bij grote afnames telkens weer onderhandeld wordt. Ze hebben vaak niet eens een prijzenlijstje. Grote afnemers komen met een enorme opdracht bij meerdere groothandels en vragen een prijs voor deze opdracht. Afhankelijk van de vraag- en aanbod komt er een deal tot stand.

Die kleine webwinkels zonder KVK leveren vaak via eigen contacten. Bijv. via familie of vrienden bij een groothandel die voor hen best wat regelen wil. Of ze kopen in, in het buitenland waar ze gewoon als consument bestellen maar waar prijzen soms veel lager liggen dan in Nederland. Waardoor een kleine webwinkel toch een marge kan verzinnen. Sommige doen het via veilingen of marktplaatsen, waar ze bijv. restpartijen van oud assortiment, of van een faillissement restanten opkopen en los weer doorverkopen. Of simpelweg samen met een andere webwinkel die wel al een KVK nummer heeft. Maar best samen wil werken om zo samen een hoger volume te halen en zo weer meer korting te krijgen bij de leverancier.

Starten met een webwinkel is zo makkelijk nog niet. ;-) Creativiteit, doorzettingsvermogen & geduld Karel!

Welke groothandels heb je zoal benaderd?
 
karel
Berichten: 14
Lid geworden op: 08 januari 2009

09 juli 2009

Oke dat is een reactie waar ik wat mee kan.

Groothandels die ik probeer te bereiken hebhen wel duidelijk in hun voorwaarde een minimale afname staan (Op degene waarop in reageer tussen de 100 en 250 euro)

Ze lijken zelf webshops te zijn alleen zijn de artikel prijzen niet zichtbaar en moet je inloggen om te bestellen.

Ik geef aan de minimale afname geen probleem te vinden alleen dat ik (nog) geen KvK nummer heb.

Verder heb ik gisteren (eindelijk) het op een acoordje kunnen gooien met een webshop in het buitenland. De eerste order willen ze wel aan me leveren. Pas als ik opnieuw een bestelling doe willen ze nadenken over kortingen. Beetje vreemd dat je geen cent korting krijgt met een order van 300 dollar maar goed.

Bedankt voor de tips verder. Ik zal eens kijken of ik er iets mee kan. Misschien gaan het wat makkelijker als de webshop online staat. Met welliswaar enkele artiken maar laat ik in ieder geval zien dat ik besta.
 
Gebruikersavatar
Dirkjan
Admin
Berichten: 2143
Lid geworden op: 09 augustus 2006
Locatie: Utrecht
Contacteer:

09 juli 2009

Beetje vreemd dat je geen cent korting krijgt met een order van 300 dollar maar goed.
Karel, als ik advocaat van de duivel mag spelen:
Een order van 300 dollar oftewel 200 nog wat euro is peanuts. Daarvoor leveren de meeste groothandels niet eens. Sterker nog, de meeste webwinkels gericht op ondernemers hopen op orders met een grootte van toch wel 200 euro per keer.

Als je wat bij een echte groothandel wilt bestellen zul je bij veel groothandels toch wel boven de paar duizend euro moeten afnemen. Zelfs zonder korting.

Maar goed, je begin is gemaakt. Die korting komt later wel. Hopen dat de basis prijs gewoon al laag is, dan heb je niet eens korting nodig.
Advertentie

Word een e-commerce entrepeneur met Lightspeed eCommerce (voorheen SEOshop). Dé aanbieder van professionele webshops voor het MKB. Bij deze SaaS-software hoef je nooit te betalen voor updates. Ook het inhuren van dure programmeurs is niet nodig. Toch voelt elke webshop als maatwerk. Kies uit aanpasbare responsive templates en meer dan 150 koppelingen. Sluit je aan bij meer dan 10.000 ondernemers. Probeer Lightspeed eCommerce nu 14 dagen gratis en vrijblijvend.

 
kattig
Berichten: 41
Lid geworden op: 02 december 2008

18 juli 2009

Tsja, driehonderd dollar (nog geen 220 euro) is ook niet echt veel natuurlijk. Ik heb gisteren nog dik 1300 euro uitgegeven bij de groothandel en dat was nog niet eens echt veel. Veel van mijn leveranciers leveren niet eens onder de 350 à 500 euro, EXCL BTW. Ze zijn er wel, maar het hangt ook erg van de branche af. En ik snap het ook wel. Zij werken met bootladingen tegelijk en voor een groothandel is een order van 200 euro net zo "interessant" als voor mij een bestelling van 15 euro. Daar win je geen cent op (integendeel) dus ga je natuurlijk niet ook nog eens korting geven!

Ik vind het eerlijk gezegd heel redelijk dat je een KvK nummer moet hebben. Zonder een inschrijving ben je gewoon een particulier, ook al koop je misschien iets meer dan je buurman. Serieuze webwinkels kunnen (ook) niet aan leveranciers komen, dat is erg frustrerend. Maar ergens begrijp ik het ook wel. Iedereen opent tegenwoordig maar een webwinkeltje "om het te proberen". Na een halfjaar ofzo stoppen ze er weer mee, na eerst dermate gedumpt te hebben met de prijzen, dat concullega's de naam krijgen "duur" te zijn.

In elk geval... ik zou zeggen schrijf je gewoon in. Als je een serieus ondernemer wilt zijn, dan heb je die paar tientjes er wel voor over. En dan zullen er ook een aantal deuren voor je open gaan. Maar niet allemaal, aangezien webwinkels helaas helemaal niet of pas na 2 of 3 jaar serieus worden genomen door veel leveranciers.
 
Mart1961
Berichten: 60
Lid geworden op: 13 februari 2007
Locatie: Rotterdam
Contacteer:

18 juli 2009

Ik sluit mij helemaal aan bij wat Kattig zegt.

Onze webwinkel bestaat nu inmiddels al 5 jaar en ik kan zeggen dat we nu pas kunnen zeggen dat we echt zijn begonnen met ondernemen.
In die 5 jaar met moeite wat fabrikanten weten binnen te halen en nu dienen ze zich zelf aan.
Ook onze bestaande fabrikanten nemen ons nu meer serieus en doen nu nog meer hun best om de order snel naar ons verzonden te hebben.
Puur en alleen dat ze zien dat wij echt serieus bezig zijn en dat ze ook de groei merken, want onze orders worden steeds groter bij hun.

Het is voor hun inderdaad lastig om in zee te gaan met een beginnende webwinkel. Laten ze hem schieten dan gaan ze met de concurent in zee en loop ja als fabrikant die omzet mis. Is het een ééndags vlieg, dan heb je daar enrgie en tijd ingestoken voor niets.
Maar toch denk ik dat slimme fabrikanten een webshop een kans moeten geven.

Alleen zoals Kattig ook zegt, ik zou me wel vanaf het aller eesrte begin inschrijven voor de KvK.

Groetjes,
Martin
 
kookfreak
Berichten: 79
Lid geworden op: 02 mei 2010

04 mei 2010

Ik ben gister bij de trademart in utrecht geweest. Is een soort beurs met allemaal demo winkeltjes van groothandels.

het zijn vaste winkels zijn er altijd maar het is niet altijd open geloof ik.
Als je producten zoekt dan zou ik daar eens een keer langsgaan.

Persoonlijk contact doet meestal wonderen. Niet iedereen wil zaken doen met webwinkels maar er zijn er ook genoeg die dat wel willen.

Ik heb gister al weer 3 groothandels gevonden die me willen voorzien van spullen en kreeg ook prijzen enzo. je kan ze ook gewoon vragen wat voor marges je kan verwachten en welke spullen hard lopen. Hoef je dat zelf niet allemaal uit te zoeken (hebben ze zelf ook niets aan als jij spullen op je website zet die niet lopen, hoe meer jij verdient hoe meer hun ook verdienen).

Ik moet er wel bij zeggen dat ik een serieus bedrijf begin met kvk nummer en btw nummer enzo. Dus dat willen ze wel graag horen. Als je een keer in het half jaar voor 200 euro spullen koopt hebben hun ook niets aan natuurlijk.

Kijk eens op
www.trademart.nl

Je kan daar een keer langsgaan. Kijk even op de website van trademart welke groothandel er zijn en wanneer het open is.
 
icetea
Berichten: 16
Lid geworden op: 18 februari 2010

04 mei 2010

Hebben ze daar ook blanco tshirts van American Apparel of Gildan?
Advertentie

Word een e-commerce entrepeneur met Lightspeed eCommerce (voorheen SEOshop). Dé aanbieder van professionele webshops voor het MKB. Bij deze SaaS-software hoef je nooit te betalen voor updates. Ook het inhuren van dure programmeurs is niet nodig. Toch voelt elke webshop als maatwerk. Kies uit aanpasbare responsive templates en meer dan 150 koppelingen. Sluit je aan bij meer dan 10.000 ondernemers. Probeer Lightspeed eCommerce nu 14 dagen gratis en vrijblijvend.

 
kookfreak
Berichten: 79
Lid geworden op: 02 mei 2010

04 mei 2010

Hebben ze daar ook blanco tshirts van American Apparel of Gildan?
Ik weet het niet. Ik ben alleen op de kookspullen afdeling geweest daar was ik al 2,5 uur zoet en toen ging het bijna dicht. dus ik had geen tijd meer om andere dingen te bekijken ze hebben 7 etages en ik was al meer dan 2 uur kwijt met kletsen en dingen bekijken. op 1 afdeling.

op de trademart website staat wel een lijst met exposanten geloof ik. Dus moet je daar maar even kijken of er iemand tussen staat en anders kan je ze even bellen er staat bij die exposanten lijst ook wel een telefoon nummer denk ik.
 
icetea
Berichten: 16
Lid geworden op: 18 februari 2010

04 mei 2010

Ik heb zo'n gevoel dat je met kvk nergens komt... :) Bedankt voor de info
 
kookfreak
Berichten: 79
Lid geworden op: 02 mei 2010

04 mei 2010

Ja met kvk kom je wel ergens.
KVK is nog niet eens het belangrijkste, je hebt ook een btw nummer nodig.

Maar dat is van latere zorg. Ik zou eerst eens met wat mensen gaan praten of ze kunnen leveren wat je wil en wat voor marge erop kan maken en of je nog wat aan de advies prijs mag doen of niet.

Als jij gewoon zegt tegen die groothandel dat je je gaat inschrijven bij de KvK handel en de belasting dienst maar dat je nog in de opstart fase zit dan kan je makkelijk zaken doen daar hoor. Of in elk geval praten.

Als je daadwerkelijk wat wil gaan bestellen bij ze dan heb je wel een kvk en btw nummer nodig anders dan kom je inderdaad nergens. Maar praten kan altijd.

Ik zou sowieso een kvk nummer aanvragen staat wat betrouwbaarder op je website.
 
vince75
Berichten: 209
Lid geworden op: 19 april 2010

04 mei 2010

Hebben ze daar ook blanco tshirts van American Apparel of Gildan?
Beetje offtopic, nee op de trademart vindt je bijna geen kleding, wel veel accessoires zoals tassen en sieraden.

een dagje trademart is trouwens wel leuk, vooral met een pas voor de 1e verdieping :lol:
 
kattig
Berichten: 41
Lid geworden op: 02 december 2008

04 mei 2010

Lameraaje.... 18+? :lol:
 
kookfreak
Berichten: 79
Lid geworden op: 02 mei 2010

05 mei 2010

Ik ben alleen op de 3e verdieping geweest. Ik weet dat er veel leveranciers zitten van allerlei spullen. Ik weet niet of er net wel of niet bij zit wat jij graag wil.
 
vince75
Berichten: 209
Lid geworden op: 19 april 2010

05 mei 2010

Lameraaje.... 18+? :lol:
zeker geen 18+ meer goud en zilver wat er blinkt, en... gratis lunch :-) je moet een kvk inschrijving hebben met als omschrijving verkoop van sieraden wil je toegang krijgen tot die verdieping.
 
Gebruikersavatar
Dirkjan
Admin
Berichten: 2143
Lid geworden op: 09 augustus 2006
Locatie: Utrecht
Contacteer:

05 mei 2010

Lameraaje.... 18+? :lol:
Zeker een vrouw? Denken aan niets anders...
 
vince75
Berichten: 209
Lid geworden op: 19 april 2010

05 mei 2010

Lameraaje.... 18+? :lol:
Zeker een vrouw? Denken aan niets anders...
Dat zijn jouw woorden 8)

Ben trouwens nog wel opzoek naar een leverancier in lingerie en dan bedoel ik het luxe en kwaliteit segment en niet de lingerie met een hoog porno gehalte. dus als iemand nog iets weet...
 
stuntprijzen
Berichten: 7
Lid geworden op: 15 oktober 2010
Locatie: Almere
Contacteer:

15 oktober 2010

Oke dat is een reactie waar ik wat mee kan.

Groothandels die ik probeer te bereiken hebhen wel duidelijk in hun voorwaarde een minimale afname staan (Op degene waarop in reageer tussen de 100 en 250 euro)

Ze lijken zelf webshops te zijn alleen zijn de artikel prijzen niet zichtbaar en moet je inloggen om te bestellen.

Ik geef aan de minimale afname geen probleem te vinden alleen dat ik (nog) geen KvK nummer heb.

Verder heb ik gisteren (eindelijk) het op een acoordje kunnen gooien met een webshop in het buitenland. De eerste order willen ze wel aan me leveren. Pas als ik opnieuw een bestelling doe willen ze nadenken over kortingen. Beetje vreemd dat je geen cent korting krijgt met een order van 300 dollar maar goed.

Bedankt voor de tips verder. Ik zal eens kijken of ik er iets mee kan. Misschien gaan het wat makkelijker als de webshop online staat. Met welliswaar enkele artiken maar laat ik in ieder geval zien dat ik besta.
Wat voor handel zoek je dan ??
Kijk voor een goede en betrouwbare webhoster eens op mijn site. € 35.00 per jaar incl. webwinkel software.
 
Brancobrouwers
Berichten: 17
Lid geworden op: 18 oktober 2010
Locatie: Valkenswaard

18 oktober 2010

Beste Karel en lezers van dit topic,

Ook wij hebben moeten ervaren hoe lastig het is voor startende ondernemers en webshops om van de grond te komen.

Groothandels hebben vaak een torenhoog minimum aankoopbedrag en de échte verassende producten kom je er niet altijd tegen.

Dat terwijl er prachtige producten over de hele wereld worden gemaakt!

Vanwege dit hebben wij http://www.100europartijen.nl opgericht.

Een webshop voor ondernemers welke al voor 100euro per partij in kunnen kopen!

Lekker laagdrempelig, maar wel met verassende producten.

Ook wij zijn pas een jaar gestart en horen dan ook graag de reacties van de lezers van dit forum zodat we elkaar als starters kunnen helpen!

:P

Groeten, Branco
http://www.100europartijen.nl voor álle partijen! Weten waar u aan toe bent; een prettig gevoel. De waarde van het product bepaalt het aantal!
 
Verkoper
Berichten: 306
Lid geworden op: 09 januari 2010
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

19 oktober 2010

Ja ik kan het volkomen mis hebben maar volgens mij werkt dat concept voor geen meter, met alle respect. :) Ik bedoel, het probleem waar velen mee te maken hebben is de minimale afname. Als je bij jullie leuk 10 items wilt kopen, ben je dus gewoon nog 1000 euro kwijt. Mensen willen voor 100-200 euro ofzo kunnen inkopen maar dan wel gewoon items per stuk ofzo kunnen aanschaffen. 2 van dit, 3 van dat 1 daarvan en 5 van die.. etc.. op die manier.

Tenminste, volgens mij is dat waar het hier om draait.

Wel ontzettend leuk spul moet ik zeggen.. :)
 
Brancobrouwers
Berichten: 17
Lid geworden op: 18 oktober 2010
Locatie: Valkenswaard

20 oktober 2010

Dank voor je feedback. Daar kunnen we wat mee!

Zoals je misschien aan onze site is opgevallen bieden wij een zeer divers assortiment aan. Dit om een brede doelgroep aan aan te spreken.

Onze ervaring is dat onze klanten veelal interesse tonen in enkel 1 tot 4 verschillende partijen, omdat deze ook bij de door hun (beoogde) collectie moet passen.

Dat maakt het dus mogelijk om voor 100-400 euro maximaal klaar te zijn. Daarnaast proberen wij ons juist te verplaatsen in de starters en ze te helpen.

Mocht je dus een specifieke vraag/wens hebben dan zijn wij altijd bereid daar naar te kijken en mee te denken!

Tevens hebben wij 1 partij bomvol met allerlei verschillende producten en dat is onze

http://www.100europartijen.nl/product/4 ... sebox.html

Dan blijft je inkoop beperkt tot 100 euro en kan je wel kennis maken met vele verschillende partijen!! We doen dus onze uiterste best iedereen te kunnen voorzien van leuke producten!

Bedankt voor het compliment dat we leuk spul hebben!

:)
http://www.100europartijen.nl voor álle partijen! Weten waar u aan toe bent; een prettig gevoel. De waarde van het product bepaalt het aantal!
 
brianboy
Berichten: 34
Lid geworden op: 31 maart 2010
Locatie: Den Haag

20 oktober 2010

Leuke producten heb je inderdaad
Maar die suprise box waar je het overhad.

100 euro voor een suprise box
Denk niet dat iemand 100 euro gaat neerleggen als die niet eens weet wat die krijgt..
En als het echt leuke producten zijn dan kan je toch gewoon de producten vermelden. Ik zou dat inieder geval proberen misschien verkoop je het dan vaker.

Of loopt zo'n suprise box wel??
 
Brancobrouwers
Berichten: 17
Lid geworden op: 18 oktober 2010
Locatie: Valkenswaard

Re: Ik krijg geen voorraad los bij groothandels

22 oktober 2010

In principe is de 100eurosuprisebox een verassingspakket waar verschillende producten uit ons assortiment in zitten. zo kan het samengesteld zijn uit bv een aantal warmteknuffels, een Afuera, een Expo C en nog wat "kleinere producten zoals ringen, sjaals en wensballonnen.

Het idee hierachter is inderdaad dat mensen van € 100,- een totaalassortiment voor bijvoorbeeld verkoop via internet of op een braderie kunnen samenstellen.

Aan de andere kant snap ik jouw opmerking/tip. In principe weet niemand wat er precies in dat verassingspakket zit.

Misschien is het wel verstandig om een "bijvoorbeeld pakket" te maken? Ik bedoel op de website aan te geven wat een mogelijke samenstelling is? Zodat bezoekers toch een idee krijgen wat er in zo een pakket zit?
http://www.100europartijen.nl voor álle partijen! Weten waar u aan toe bent; een prettig gevoel. De waarde van het product bepaalt het aantal!
 
veke
Berichten: 734
Lid geworden op: 18 augustus 2010

Re: Ik krijg geen voorraad los bij groothandels

22 oktober 2010

Zeker doen.
Als ze niet weten wat er in zit , gaan ze er geen 100 euro voor geven.
 
Daantje
Berichten: 20
Lid geworden op: 29 oktober 2010
Contacteer:

Re: Ik krijg geen voorraad los bij groothandels

29 oktober 2010

Even ingaande op degene die de post begon.

Ik moet zeggen dat ik het niet meer dan normaal vind dat je een KvK nummer aanvraagt.
Je gaat toch verkopen etc? dus neem aan dat je een betaalsysteem op moet zetten in je shop.
Dus je krijgt geld van klanten, hoe wou je dat verantwoorden naar de belasting toe dan?
Zonder KvK geen BTW, dus zwart werken?

Niet zo gek lijkt mij dat groothandels niet in zee gaan, zij moeten ook alles verantwoorden bij belasting, je hebt geen BTW nummer, hoe moeten ze dat weg/afschrijven dan?

Je wilt een shop dus ook een betaalsysteem, die worden vaak gekoppeld aan zakelijke rekeningen ,die je weer moet openen met je KvK .
Een shop met bankoverschrijving of zonder Kvk is ook in mijn inziens niet betrouwbaar, want stel dat ik mijn spullen niet krijg? waar kan ik me melden, kan niets nazoeken niets.
Dus gewoon als je serieus bent een Kvk nemen.
Heb er niet 1 maar 4 ;)
 
eentje
Moderators
Berichten: 2459
Lid geworden op: 14 maart 2009
Locatie: Bad Nieuweschans
Contacteer:

Re: Ik krijg geen voorraad los bij groothandels

29 oktober 2010

Even ingaande op degene die de post begon.

Ik moet zeggen dat ik het niet meer dan normaal vind dat je een KvK nummer aanvraagt.
Je gaat toch verkopen etc? dus neem aan dat je een betaalsysteem op moet zetten in je shop.
Dus je krijgt geld van klanten, hoe wou je dat verantwoorden naar de belasting toe dan?
Zonder KvK geen BTW, dus zwart werken?
Nee niet zwart werken, er is een regeling voor kleinschalige dus alles is gewoon wit als je de neven inkomsten opgeeft. BTW staat compleet los van wit of zwart.
Niet zo gek lijkt mij dat groothandels niet in zee gaan, zij moeten ook alles verantwoorden bij belasting, je hebt geen BTW nummer, hoe moeten ze dat weg/afschrijven dan?
Dat is totaal oninteressant voor de groothandel, BTW is een doorlooppost en maakt voor de groothandel niets uit of jij wel of geen BTW nummer hebt.

Je wilt een shop dus ook een betaalsysteem, die worden vaak gekoppeld aan zakelijke rekeningen ,die je weer moet openen met je KvK .
Betaalsystemen via een PSP hoeven niet gekoppeld te worden aan een zakelijke rekening. Alleen iDEAL via de bank wel.
Een shop met bankoverschrijving of zonder Kvk is ook in mijn inziens niet betrouwbaar, want stel dat ik mijn spullen niet krijg? waar kan ik me melden, kan niets nazoeken niets.
Stel dat je de spullen niet krijgt... dan gewoon aangifte doen wegens oplichting, hetzelfde als met KvK.
Dus gewoon als je serieus bent een Kvk nemen.
Als het serieus word ben je verplicht KvK te nemen.
I came, I saw.... I got Zenned.
http://www.getzenned.nl
 
Daantje
Berichten: 20
Lid geworden op: 29 oktober 2010
Contacteer:

Re: Ik krijg geen voorraad los bij groothandels

07 november 2010

Je geeft wel makkelijk aan dat je dan gewoon aangifte doet enzo, maar vergeet je niet een ding?
Er moeten spullen verkocht worden en als je spullen wilt verkopen ,moet je het vertrouwen winnen van je kopers.
Hoe beter je betaalsysteem, hoe meer ze na kunnen kijken, hoe veiliger mensen zich voelen en hoe eerder ze kopen.
Zelfde met een keurmerk, wij bemerken het zelf al, onze shops onafhankelijk laten testen en goedgekeurd, scheelt je gewoon veel kopers!
Heb er niet 1 maar 4 ;)
 
eentje
Moderators
Berichten: 2459
Lid geworden op: 14 maart 2009
Locatie: Bad Nieuweschans
Contacteer:

Re: Ik krijg geen voorraad los bij groothandels

07 november 2010

Je geeft wel makkelijk aan dat je dan gewoon aangifte doet enzo, maar vergeet je niet een ding?
Er moeten spullen verkocht worden en als je spullen wilt verkopen ,moet je het vertrouwen winnen van je kopers.
Hoe beter je betaalsysteem, hoe meer ze na kunnen kijken, hoe veiliger mensen zich voelen en hoe eerder ze kopen.
Zelfde met een keurmerk, wij bemerken het zelf al, onze shops onafhankelijk laten testen en goedgekeurd, scheelt je gewoon veel kopers!
Ik vergeet niets... jij stak een heel verhaal af wat gewoon weg niet klopt. Vandaar mijn antwoord.

Ik ben het helemaal met je eens dat als je serieus aan de slag gaat dat je naar de KvK gaat en het bedrijf aanmeld. Daarna de belastingdienst netjes regelen etc etc. Maar het punt is dat het niet perse noodzakelijk is, zeker niet in de opstartfase van de webwinkel.
I came, I saw.... I got Zenned.
http://www.getzenned.nl
 
BenT
Berichten: 6
Lid geworden op: 03 november 2010
Locatie: De Lutte
Contacteer:

Re: Ik krijg geen voorraad los bij groothandels

12 november 2010

Dag,

Zoals al vaker is gezegd in deze discussie; als je een bedrijf wilt opstarten begin je met het inschrijven bij de KvK. Daarna wordt er gekeken of je 'ondernemer voor de BTW' bent, en krijg je een BTW nummer.
Als je verdelers ( groothandelaren ) gaat benaderen wordt altijd je BTW nummer en Kvk nummer gevraagd. Dat is natuurlijk logisch want zij mogen immers alleen aan bedrijven leveren. Als particulieren ( dat ben je natuurlijk als je geen kvk inschrijving hebt ) ook kunnen gaan inkopen bij de groothandelaren dan wordt het een mooie boel.....dan kunnen wij allemaal onze webwinkels wel sluiten....

En ik ben het er beslist niet mee eens dat alleen de hele 'groten ' kunnen inkopen. Mijn webwinkel is ook niet heel groot begonnen en in een jaar tijd uitgegroeid tot een redelijk grote, zonder heel grote orders te hoeven plaatsen. ( inmiddels hebben wij bij een aantal merken ook goede conditie's met veel korting ) Natuurlijk hebben de groten betere inkoop conditie's, maar dat wil niet zeggen dat het onmogelijk is.

Dus toch eerst die KvK inschrijving en dan zal het een stuk makkelijker gaan!
http://www.bikeandtravel.nl
B&T Bikestore
Wielrennen - Mountainbiken - Fietsreizen
 
henze
Berichten: 87
Lid geworden op: 17 februari 2010
Locatie: winschoten
Contacteer:

Re: Ik krijg geen voorraad los bij groothandels

29 december 2010

ik ben in het begin hier ook tegen aangelopen maar ik heb opgelost door samen met een andere in de zelfde brance te gaan in kopen .. die gene die besteld bouwt de korting op en de andere koopt het in voor de normale prijs zo krijgt de gene die inkoopt wat geld voor zijn moeite.

ik heb nu alleen het probleem ik heb niet zo veel klanten op het moment.. :(
Goedkoop en kwalitatief hoogstaand voer? Dat kan
www.genzobiedmeer.nl
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht