Voorstellen: Menga Trading

1
Hallo,
Even voorstellen Bart uit Valkenswaard, de eerste ervaring met het online zakendoen komt van de in en verkoop van buitenlandse euromunten, in 2002 net na de invoering werden in Finland de 1 en 2 eurocenten uit de roulatie gehaald, deze kocht ik per rol in Finland en verkocht deze per stuk aan verzamelaars.
Met name gebruik gemaakt van sites zoals ebay en marktplaats en diverse sites en forums voor verzamelaars.

Toen verder gegaan in allerlei verschillende partijhandel, via marktplaats en via een kleine eigen website verkocht ik de groot ingekochte partijen in kleine partijtjes aan markthandelaren en winkeliers.

In 2006 de overstap gezet naar de import van sieraden en accessoires, aan huis begonnen in de garage om de kosten te drukken en hierbij ook een kleine webshop (eerste webshop).

Wegens het gebrek aan functionaliteiten 2 jaar later een geheel vernieuwde webshop op maat laten maken, deze bleek helaas binnen een jaar ook niet meer te voldoen.
Inmiddels was het bedrijf ook gegroeid en zaten we in een bedrijfspand van 210M2 en een apart magazijn van 200M2.

Voor de nieuwe shop hebben we gekozen voor een magento shop, het grootste probleem is voor ons in alle tijden voorraadbeheer geweest aangezien wij zowel in onze showroom verkopen als via de website en het dus regelmatig voorkwam dat een klant bv 100 kettingen bestelde maar dat er hiervan al 20 in de showroom verkocht waren.

Begin dit jaar is daarom besloten om de webshop proffesioneler aan te pakken, we hebben gekozen voor een custom made shop aangezien enkele functionaliteiten in Magento niet beschikbaar waren, en tevens zijn er nogal wat speficieke wensen aangezien wij alleen B2B leveren.
Hierbij hebben we ook ons magazijn verandert en een lange gang gemaakt om orders te pikken, in deze gang van +/- 30 meter hebben wij gebruik gemaakt van vakkenkasten en draadmanden voor de grotere artikelen, de orders komen binnen gesorteerd op voorraadnummer, de gehele gang hoeft dus slechts 1 keer afgelopen te worden om de order te pikken. Ook hebben wij een real time voorraadsysteem in onze website en de showroom voorraad en website voorraad gesplitst.
Inmiddels beslaat ons bedrijf 700M2, waarvan 400M2 showroom, 220M2 magazijn, 80M2 magazijn voor de website, momenteel wordt de meeste omzet via de website gedaan (muv van grote bestellingen).
Voor ons vervoer hebben wij gekozen voor UPS en voor rembours zendingen PostNL.

De shop is nog volop in ontwikkeling en zal binnenkort door heel europa uitgerolt worden.

Een behoorlijk verhaal, mocht u nieuwsgierig zijn geworden:
http://www.mengatrading.com

Groeten Bart

Re: Voorstellen: Menga Trading

3
Welkom en erg interessant om te lezen. Het orderpicken blijkt vaak nog steeds een uitdaging hier. Grappig, van draadmanden had ik nog nooit gehoord, wellicht ook iets om hier toe te passen :)
Advertentie

Met Shopify maak je zelf je eigen webwinkel dankzij meer dan honderd thema’s en de complete appstore. Shopify sluit ook goed aan op dropshippers. De software is technisch volledig SEO-geoptimaliseerd en biedt alle sociale media-integraties. Meer info op Shopify.com.