Verzend en printvragen en afdracht BTW verzendkosten

1
Hallo allemaal,

Ik heb nog geen zakelijk account bij Online verzendserice PostNL. Volgens mij kan dat enkel als je minimaal 2 pakketten per week verzendt. Nu ben ik vrij positief ingesteld en streef er naar om deze doelstelling te halen, maar het is natuurlijk niet gezegd dat dit meteen al gaat lukken. Ik start per 1 maart a.s. Dan is voor mij de enige optie om in beginsel een pakketzegel via PostNL te printen of ter plekke bij een servicepunt te kopen.

Ik heb een Dymo labelwriter 4XL gekregen. Maakt deze labelwriter zelf de barcode aan die gelinkt is aan het verzendadres, zodat het geschikt is voor verzending door PostNL en de barcode daar kan worden uitgelezen? Als iemand hier ervaring mee heeft, dan wil ik graag een korte uitleg hoe ik dit kan instellen.

Ik ben niet van plan om via de Onine verzendservice labels te printen op A4, omdat ik dan moet knippen en plakken en vind dat niet zo mooi. Of heb ik als ik via Online verzendservice wel een label uitprint, ook een mogelijkheid om dit te koppelen aan de Dymo labelwriter 4XL?
Kan dat eventueel door knippen en plakken en overzetten naar het etiketformaat van de labelwriter en als het formaat dan bijv. iets wordt verkleind, zou de barcode dan nog wel kunnen worden uitgelezen?

Dan mijn vraag over afdracht BTW van verzendkosten.

Stel, ik betaal € 6,75 zonder BTW voor mijn pakketzegel bij het postkantoor of online. Dan ben ik verplicht om wel BTW af te dragen aan de Belastingdienst.
Hoe verwerk ik dat in mijn boekhouding van EasyAdmin?
Ik wil een aparte categorie Verzendkosten aanmaken, zodat ik van de totale verzendkosten een goed overzicht heb.
Op het moment van verzending koop ik zo'n pakketzegel en dat boek ik onder 'Uitgaven' zonder BTW.
De factuur aan de klant boek ik onder Inkomsten.
Boek ik dan het totaalbedrag van de producten onder 1 regel en de verzendkosten incl. BTW op een aparte regel?
Ik wil € 5,50 verzendkosten aan de klant doorberekenen.
Moet ik het verschil in saldo verzendkosten wegboeken onder een dervingsregel?

Ik hou mij liever aan de advies verkoopprijzen van de leveranciers, dan dat ik over die advies verkoopprijs heen ga om mijn derving terug te verdienen. Is dit reëel denken jullie?

Hoop dat jullie me een beetje op weg kunnen helpen.

Alvast hartelijk dank.

Groetjes,
Sandra
Natuurproducten voor Mens en Dier

Re: Verzend en printvragen en afdracht BTW verzendkosten

2
shopmop schreef:[...]online verzendservice & printen[...]
Online verzendservice vind ik super onhandig qua printen: zelfs als je in batches print en voor "klein" kiest, dan print hij 1 etiket per pagina met 80% van de pagina geprint met instructies over waar wel en niet te knippen (met overdreven tape-instructies). Ik zou voor een dienst als MyParcel kiezen. Daar kun je ook al vanaf 1 pakket per week verzenden (online verzendservice trouwens ook), en keurig 4 etiketten op 1 pagina. Geen knip en plak werk, je plakt gewoon de stickers op je pakketten...

Met je EasyAdmin vraag kan ik je helaas niet helpen, maar over verzendkosten in het algemeen: het maakt niet uit wat je de klant berekent of waar je de verzendkosten boekt, bij je aangifte hou je vanzelf de extra gevorderde btw over. Bij 1 pakket per week zou ik me daar geen zorgen over maken, omdat je dan hoogstwaarschijnlijk onder de kleine ondernemers regel zult vallen en je alle BTW mag houden! Overigens mag je dan als administratie zelfs een simpel kasssysteem aanhouden, scheelt ook weer een hoop!

Re: Verzend en printvragen en afdracht BTW verzendkosten

3
Super bedankt voor je reactie!

Maar ik wil zo graag mijn etiketje via de Dymo printen, haha.

PostNL labels printen is zeker niet handig had ik al gelezen van diverse reacties. Heb dat ook aan hen opgemerkt, want ik vind het erg onprofessioneel als je als bedrijfje moet gaan knippen en plakken. Ik heb een aantal verzendaanbieders gebeld en bekeken op Internet. PostNL is qua aanbieding gewoon het handigst en servicegericht met levering binnen 24 uur en wellicht betrouwbaarder dan een paar andere.

Heb jij een link van Parcel? Dan kan ik ook de servicepunten bekijken. Die zijn nu voor PostNL erg gunstig voor mij.
Natuurproducten voor Mens en Dier
Advertentie

Met Shopify maak je zelf je eigen webwinkel dankzij meer dan honderd thema’s en de complete appstore. Shopify sluit ook goed aan op dropshippers. De software is technisch volledig SEO-geoptimaliseerd en biedt alle sociale media-integraties. Meer info op Shopify.com.

Re: Verzend en printvragen en afdracht BTW verzendkosten

6
Neem contact op met Myparcel.nl (Lars of Niels Vlietman)

- Gemakkelijk
- Verzenden met PostNL
- Voordelig
- Track en trace e-mail eenvoudig samen te stellen
- BTW factuur achteraf
- Snelle klantenservice
- Zelf kiezen hoe te printen, je kan zelfs etiketten van hun ontvangen.

Wij werken nu 1,5 met hun samen, de verzendkosten zijn flink gedaald voor ons.

Succes met alles!

Ps wanneer je vragen hebt over productfotografie dan hoor ik het graag, dan kan ik je dan weer mee helpen. :D
FotoCube | Specialist in productfotografie

Voor alles op het gebied van online productpresentatie.

http://www.fotocube.nl en

Re: Verzend en printvragen en afdracht BTW verzendkosten

7
Afgelopen weekend heb ik info opgevraagd en vandaag uitgebreid antwoord gekregen van ene Maartje. Zij is voor dit moment even mijn contactpersoon. Ik ga MyParcel uitproberen, want ik hoor zo her en der goede referenties.

Nu heb ik nog een heel simpel vraagje: ik wil logo's plaatsen in mijn webshop. Van ING bank, maar ook van iDeal. Sisow verzorgt iDeal, moet ik dan van zowel iDeal als Sisow logo's plaatsen en kan ik dat zomaar van internet afplukken? Ik heb ING gemaild, maar ik krijg geen reactie.

Productfotografie heb ik klaar voor dit deel van mijn assortiment. Uiteraard kan het kwalitatief beter, maar mijn kosten moeten gedrukt worden. Ik heb geen budget over om dat uit te besteden en ben errrrrug slecht in het maken van witte achtergronden in GIMP. Weet echt niet hoe dat moet.
Natuurproducten voor Mens en Dier

Re: Verzend en printvragen en afdracht BTW verzendkosten

9
Inmiddels ben ik klant bij MyParcel, hetgeen mij erg goed bevalt!
De klantenservice is geweldig en als je ergens niet uitkomt, dan loodsen ze je door je stappen heen om een label uitgeprint te krijgen. Inderdaad een klein nadeel dat de adresgegevens van MyParcel vermeld staan en daarboven mijn webwinkelnaam. Maar ik moet het hebben van dit soort service, dus blijf er voorlopig gebruik van maken.
Bedankt voor de tip!
Natuurproducten voor Mens en Dier