Aliexpress

1
Ik zoek me rot naar een GOED en eenduidig antwoord op deze vraag. Niemand of niets lijkt me goed uitleg te kunnen geven.

Ik ga in mijn nieuw te openen webshop kinder en woon-accessoires verkopen. Deze komen af van partijen opkoop. Dit kan ik allemaal netjes regelen met btw bon.

Nu is er echter 1 product dat bij Ali express vandaan komt. Ik bestel dit al een hele tijd privé en dit gaat altijd goed, levering is snel en de kwaliteit van het product ook. Dit wil ik dus ook graag in mijn webshop gaan verkopen.

Het product is niet duur en ik kan er 5 van bestellen onder de 22 euro. Heb hierdoor ook nog nooit wat van doane oid gehoord of extra kosten gehad.

Als ik dit nu als ondernemer wil bestellen en verkopen. Wat moet ik in de praktijk dan veranderen zodat ik het legaal kan verkopen. Ik heb een bon nodig? OF is het online overzicht van de rekening genoeg. (hier zit geen btw op, is dat een probleem)

Re: Aliexpress

2
Je kunt de verkoper toch om een factuur vragen? Houd je er wel rekening mee dat je als importeur aansprakelijk bent voor productiefouten en de eventuele gevolgen daarvan?

Re: Aliexpress

3
Het betreft hier een muursticker. Bij een mogelijke productiefout word deze direct bij ontvangst gezien. Ik kan me even geen andere problemen voorstellen bij het verkopen van dit product.

Wat betreft het vragen van een bon zou ik graag willen weten of mensen hier ervaring mee hebben. Zijn er verkopers die dit doen en staat er dan vervolgens wel btw op ?

Re: Aliexpress

4
Je betaald toch geen BTW, dan staat die natuurlijk ook niet op de bon ;). Je kunt de kosten ook wel zonder factuur opvoeren hoor, zolang je maar een aankoopbewijs hebt.
Advertentie

Met Shopify maak je zelf je eigen webwinkel dankzij meer dan honderd thema’s en de complete appstore. Shopify sluit ook goed aan op dropshippers. De software is technisch volledig SEO-geoptimaliseerd en biedt alle sociale media-integraties. Meer info op Shopify.com.

Re: Aliexpress

5
Aliexpress is een soort Chinese Ebay waarop 1000-en Chinese minibedrijfjes adverteren.

Die storen zich absoluut niet aan enig douanevoorschrift en sturen je order gewoon op, meestal met de vermelding van 'waarde 5 eur' ongeacht de reële betaling.

Wanneer je vraagt om anders te werken krijg je "yes,yes" als antwoord en gaan ze door als voorheen.

Zolang je onder de (door EG bepaalde) 22 eur-grens blijft is alles prima in orde, en kan je mails/betalingsbewijzen e.d. gebruiken om de aankoop in je boekhouding in te brengen.

Wij kopen er regelmatig, maar delen onze aankoop in mini-deelbestellingen/betalingen van max 22 eur en betalen ook de deelbestellingen apart.

We hebben ooit grotere orders die gewoon via de post toekwamen trachten te "officialiseren", maar dat bleek (in België althans) een onbegonnen zaak.

Hou er ook rekening mee dat de vraagprijzen op Aliexpress relatief hoog liggen: je hebt meestal met voortverkopers te doen. Zeker bij iets grotere aantallen kan je na wat zoeken goedkoper (en met officiële docs) terecht.
www.willekevanberkum.com
www.seasidebeads.com

Re: Aliexpress

7
Na heel veel rondbellen ben ik er EINDELIJK achter!!

Ik kan gewoon zoals eerder spullen op ali express kopen.
echt moet ik achteraf de douane een bericht sturen dat ik aangifte wil doen van de reeds ingevoerde goederen. Dit met de waarde erbij. Ik krijg dan vervolgens een rekening en dan is alles in orde voor de administratie

Nu zou ik alleen graag nog wat informatie willen over een verzekeringmaatschappij die de verkoop van chinese producten verzekerd. mocht er eventueel toch wat mis gaan bij de klant en ik word aansprakelijk gestel.
Deze verzekering bestaat, heb het ergens gelezen afgelopen week maar waar... geen idee... dus als iemand me kan helpen graag

Re: Aliexpress

8
Google maar op "aansprakelijkheidsverzekering bedrijven". Zijn zeer veel mogelijkheden. Zelf zit ik bij Allianz via een tussenpersoon.

Re: Aliexpress

9
Een aansprakelijkheidsverzekering zal niet veel aanhalen als je importeert en de spullen niet voldoen aan de Europese wetgeving/voorschriften. (bijv ce-markering) In de voorwaarden zal dit namelijk vast uitgesloten worden.
Als ze wel officieel voldoen en er gebeurt toch iets mee dan wel natuurlijk.

Re: Aliexpress

10
Ik heb ook producten vanuit china laten overkomen en moest 590 euro import kosten over betalen terwijl het product vele malen goedkoper was dan de import kosten. De douane kijkt niet naar het bedrag van het product maar wat normaal het product kost in Europa en daar betaal je heffing op om het in te voeren, zoals ik begrepen heb.

Groetjes,
Floris Nouwen (Venos Products)


------------------------------
http://www.venosproducts.nl
Kwaliteit voor een betaalbare prijs!

Re: Aliexpress

11
venosproducts schreef:Ik heb ook producten vanuit china laten overkomen en moest 590 euro import kosten over betalen terwijl het product vele malen goedkoper was dan de import kosten. De douane kijkt niet naar het bedrag van het product maar wat normaal het product kost in Europa en daar betaal je heffing op om het in te voeren, zoals ik begrepen heb.

Groetjes,
Floris Nouwen (Venos Products)


------------------------------
http://www.venosproducts.nl
Kwaliteit voor een betaalbare prijs!
Het lijkt me niet dat de douane weet wat elk product in Europa zou moeten kosten. Bovendien is het normaal dan een product elders goedkoper ingekocht kan worden. Ik denk eerder dat de factuur die bij je zending zat niet voldeed en dat men daarom 'een gok' heeft genomen. Je moet zorgen voor een 'commercial invoice'
Klassieke schrijfwaren en kalligrafie artikelen: http://www.scrittura-elegante.nl/

Re: Aliexpress

12
Wat venosproducts klopt. Je betaald over wat het hier waard is. Meestal zullen ze wel uitgaan van de factuur maar als ze het vermoeden hebben dat het te laag is maken ze vrolijk een schatting hoor. Je kan er natuurlijk tegen in beroep gaan maar als een schoen in china 10 euro waard is en hier 100 mag jij over die 100 euro betalen. Nee eerlijk is het niet....
De leukste dierenbeeldjes bij [url=http://www.hetvaraantje.nl]Webwinkel het Varaantje[/url]