Ik ben René Rademaker, eigenaar van Landbouwwinkel.nl

1
Hallo beste webwinkelaars,

Mijn naam is René Rademaker en ben oprichter en eigenaar van Landbouwwinkel.nl. Landbouwwinkel.nl is in 2005 gestart, toen nog onder de naam RHM Trade.

Landbouwwinkel.nl is een online groothandel in landbouwtechniek. De agrarische webshop is gespecialiseerd in mechanisatie, staltechniek, weidetechniek, dierbenodigdheden (voor o.a. schapen, koeien, en paarden) en landbouwmachines en landbouwgereedschap. Van een klein onderdeeltje voor een staldrinkbakje tot een grote landbouwmachine of complete inrichting voor een kinderboerderij. Kortom alles voor dier, boer en buitenleven.

In juni 2014 is de vierde versie van de Landbouwwinkel webshop gelanceerd. Vanwege een sterke groei van het assortiment en het aantal bestellingen was vernieuwing hard nodig. De nieuwe webshop draait op het Magento platform en is geschikt voor zowel desktops als mobiele apparaten. De nieuwe shop is volledig nieuw ontworpen en ontwikkeld.

Vanuit het kantoor in het idyllische Mechelen, midden tussen de boederijen, koeien en paarden, wordt hard gewerkt om de bekendheid van Landbouwwinkel.nl te vergroten. Belangrijk is voortdurende verbetering van de vindbaarheid en kwaliteit van de website, om zo een gezonde groei door te maken, waarbij klantentevredenheid centraal staat.

Dankzij verschillende plugins wordt de webshop aangepast aan de zeer specifieke eigenschappen van onze producten en klanten. Snelle orderverwerking en automatisering van bedrijfsprocessen staat daarbij centraal.

De reden om een bericht op dit forum te schrijven is de behoefte aan contact met andere professionele webshopeigenaars die hier serieus mee bezig zijn. Je kunt altijd blijven leren en bijschaven aan de websites en alles eromheen. Dit forum lijkt mij ideaal om ervaringen uit te wisselen, maar ook om kritiek of verbeterpunten van anderen te ontvangen.

Re: Ik ben René Rademaker, eigenaar van Landbouwwinkel.nl

2
Dag René,

vanwege mijn achtergrond en ons assortiment ben ik natuurlijk gelijk gaan kijken ;)

Het assortiment is inderdaad ruim en specifiek. Wat is je onderscheidend vermogen tov een Agradi of die jongens die met de bus langs je deur komen met spullen?

Je banner loopt trouwens best snel; 1 koe ziet er trouwens of deze last heeft van de gekke koeen ziekte ;)

Je schrijft: 'Maar wel op deskundig advies voor verkoop, en goede aftersales met echte service waar het tegenwoordig vaak aan ontbreekt.' Dan vraag ik me af hoe je dat wil doen online?

Verder welkom op dit fijne forum; en inderdaad veel te leren. VOoral als je een apart topic gaat openen om je website te laten beoordelen.
Videosysteem voor webwinkeliers om seriematig en betaalbaar video te produceren

Re: Ik ben René Rademaker, eigenaar van Landbouwwinkel.nl

4
Dag Jan,

Het onderscheidend vermogen zit op verschillende punten. Allereerst is Landbouwwinkel.nl een echt cross-channel bedrijf. Dus niet alleen een online webshop, maar er staat ook een fysiek bedrijf achter.

Zo leveren wij de grote spullen en veel machines ook zelf met de vrachtwagen bij de boer of hobbydierhouder op de dam. Dan kun je dus ook ter plekke advies geven om een machine goed af te stellen en te gebruiken.

Landbouwers, bedrijfsbeheerders en hobbydierhouders zijn tegenwoordig bovendien vaak goed opgeleid en weten meestal precies wat ze willen. Dankzij duidelijk informatie en foto's kunnen ze bij ons op zoek naar het product dat ze zoeken.

Op het tijdstip dat ze dat zelf het beste uitkomt. Zonder verkooppraatjes of een verkoper die met de bus het erf oprijdt en vaak kostbare tijd opslokt. En als een klant toch behoeft heeft aan die visite, dan kan dat natuurlijk altijd. Dan schuiven we bij de boer aan de keukentafel of komt hij bij ons op de koffie. Dankzij lagere kosten kunnen wij natuurlijk wel een stuk concurrerender aanbieden, dan een bedrijf met een aantal verkopers of bussen op de baan.

Wie online niet vindt wat hij zoekt of extra advies nodig heeft, krijgt dat natuurlijk van ons. Via de mail of per telefoon. Dankzij een uitgebreide achtergrond in de landbouwtechniek, montage en service kunnen we ook op afstand gerichte service-voor-verkoop aanbieden.

Het assortiment is inderdaad ruim en specifiek. Maar Landbouwwinkel.nl onderscheidt zich van veel andere webshops, doordat niet alleen kleine pakketspulletjes worden aangeboden maar ook complete stalinrichtingen, landbouwmachines en grote stal- en weidetechniek artikelen. Ook omdat we niet alleen de goedkoopste kwaliteiten van bijvoorbeeld schrikdraad of drinkbakjes aanbieden, alleen maar om de goedkoopste artikelen te kunnen tonen. Dat valt mij op bij veel andere webshops. We horen deze reacties vaak van klanten die elders gekocht hebben. Bij een professionele gebruiker moet je met kwaliteit op de dam komen, anders trek je op den duur toch echt aan het korste eind.

En juist die spullen van goeie praktijkkwaliteit, die wél net een paar jaren langer meegaan, die proberen wij het goedkoopst in de markt te zetten. Als klanten elders producten goedkoper vinden, kunnen ze ons vooraf direct mailen voor een prijsverlaging.

Daarbij komt het op persoonlijke service aan, die je niet vanachter de telefoon kunt geven. En mocht er een keer iets mis zijn, wat natuurlijk altijd kan, dan komt weer het voordeel voor de klant dat we meer dan alleen een webshop zijn. We beschikken over een eigen werkplaats en onderdelenmagazijn.

De banner met die gekke koe :-) loopt inderdaad vrij snel, maar dat mag ook. Als je niet via het zoekvak of via het menu zoekt, dan wil je toch vlug vinden wat je zoekt, zonder lang op de site te moeten zoeken. Dan moet je niet hoeven wachten op een trage banner als je die als navigatie wilt gebruiken.
Advertentie

Met Shopify maak je zelf je eigen webwinkel dankzij meer dan honderd thema’s en de complete appstore. Shopify sluit ook goed aan op dropshippers. De software is technisch volledig SEO-geoptimaliseerd en biedt alle sociale media-integraties. Meer info op Shopify.com.

Re: Ik ben René Rademaker, eigenaar van Landbouwwinkel.nl

6
Welkom! Ook ik kom even terug op de slider. De vraag is altijd of zon slider wat toe voegt. Ik zou er eerder voor kiezen om de navigatie (de 6 blokken) wat naar boven te halen of om de voordelen van je webwinkel daar te communiceren. Nu is het grafisch mooi, maar het zijn zoveel afbeeldingen die waarschijnlijk geen klant bekijkt. Dus beter daar elementen plaatsen die klanten echt gebruiken of 1 oogopslag kunnen bekijken.

Voor de rest mooie webwinkel. Ik ben niet bekend in de branche, maar de naam heb je in ieder geval mee.
WebwinkelKeur - Webshop Keurmerk + Klantbeoordelingen: Modern keurmerk, ouderwets vertrouwen. Vanaf €8,95 p/m

Re: Ik ben René Rademaker, eigenaar van Landbouwwinkel.nl

7
Internet is geen televisie :!:

Je surft niet actief en voorovergebogen met de handen aan muis, toetsenbord of tablet ...

... om vervolgens passief achterover te leunen en naar een slider/carousel te gaan zitten kijken.

Het oogt vooral leuk (je site lijkt belangrijk als de televisie), maar er is al keer op keer bewezen dat zo'n slider/carousel in sales gewoon niet werkt. Concreet: je irriteert bezoekers en verkoopt minder.

De slider/carousel versnelt afspelen omdat je heel veel belangrijks te vertellen hebt, maakt het alleen maar erger. Vergelijk het met de hoofdpijn die een klant zou krijgen als je die aan de haren in enkele seconden langs alle afdelingen van je warenhuis zou sleuren. Niet doen dus. Noem gewoon de afdelingen en laat de keuze over aan de klant.
StoreCore.io