Word een e-commerce entrepeneur met Lightspeed eCommerce (voorheen SEOshop). Dé aanbieder van professionele webshops voor het MKB. Bij deze SaaS-software hoef je nooit te betalen voor updates. Ook het inhuren van dure programmeurs is niet nodig. Toch voelt elke webshop als maatwerk. Kies uit aanpasbare responsive templates en meer dan 150 koppelingen. Sluit je aan bij meer dan 10.000 ondernemers. Probeer Lightspeed eCommerce nu 14 dagen gratis en vrijblijvend.
Ik denk dat dit een hele mooie lijst is van iemand die echt verstand heeft van hosting en weet waar die op moet letten. Ik heb alleen een beetje moeite met "onbeperkte opslagruimte". Onbeperkt bestaat niet en zal ook nooit bestaan. Waarom is dit een belangrijk selling-point voor je?Mijn lijstje ziet er zo uit:
Alleen... alle waar is naar zijn geld. Hosting kun je krijgen zoals je het hebben wilt, als je maar de portemonnee trekt.
- netwerk en servers in Nederland;
- géén reseller-hosting;
- één aanspreekpunt: een vaste accountmanager;
- 24 × 7 telefonische support, niet slechts via tickets en e-mail;
- A-merk SSL-certificaten;
- actieve firewall en professionele anti-virussoftware;
- dagelijkse back-up van de webservers;
- databasereplicatie of anders elk uur een databaseback-up;
- opcode cache voor PHP;
- streaming media (voor video)
- byte serving (voor PDF's);
- meerdere databases;
- onbeperkte opslagruimte;
- geen datalimiet;
- mailserver met eigen mailinglists en groupware voor het team;
- gegarandeerde uptime van 99,9%;
- onderhoud alleen in het holst van de nacht en nooit zonder vooraankondiging;
- serverstatistieken die niet voor Google Analytics onderdoen.
Eigenlijk wil ik mijn databases nog memcached draaien, maar dat wordt me te duur.
Duidelijk! Ik kan ook enkel je laatste opmerking beamen "Goede hostingbedrijven leveren niet slechts hosting, maar begrijpen dat je samen hetzelfde doel nastreeft: een perfecte beleving van de bezoeker. Je hebt daar dus een gemeenschappelijk belang. Slechte hostingbedrijven proberen alleen maar zoveel mogelijk abonnementen uit zo weinig mogelijk hardware en netwerkcapaciteit te persen".Dat ben ik zeker met je eens: voor niets gaat alleen de zon op.
Ik ga echter uit van redelijk professionele hosting vanaf pak 'm beet 80 tot 100 euro per maand. Dan zit je niet te wachten op gezeur als je incidenteel een paar MB te veel schijfruimte of te veel dataverkeer gebruikt. Je krijgt immers ook niets terug in de maanden dat je onder beide limieten bleef...
Loopt het structureel in de gigabytes, dan verwacht ik dat de provider dat pro-actief oppakt en kijk ik niet raar op van een telefoontje van mijn accountmanager. Goede hostingbedrijven leveren niet slechts hosting, maar begrijpen dat je samen hetzelfde doel nastreeft: een perfecte beleving van de bezoeker. Je hebt daar dus een gemeenschappelijk belang. Slechte hostingbedrijven proberen alleen maar zoveel mogelijk abonnementen uit zo weinig mogelijk hardware en netwerkcapaciteit te persen.
Volgende punten.
- Ga je zelf een webwinkel maken, ben je hier handig in. Zoniet kies dan voor een hoster die dit kan regelen voor je.
- Onbeperkte opslag is niet mogelijk, bij geen enkele webhoster. Probeer maar eens 100GB aan data te hebben voor een aantal euro's per maand?
- Ga je zelf jouw website onderhouden, plaatjes toevoegen, prijzen en ideal, paypal instellen? Zoek een consultancy die je hiermee helpt.
- Hoe belangrijk is snelheid? Hoe meer bezoekers je hebt, hoe meer effect een snelle website heeft? Maar in het begin is het misschien nog niet nodig? De meeste hosters adverteren met SSD schijven, deze zijn veel sneller als een "ouderwetse" harde schijf. Ook hier weer, 1GB SSD ruimte kost ongeveer 0,50 cent. Heb je een website met 10 GB, kost de hoster dit 5 euro. Betaal je per maand 0,45 cent, zoals enkele collega's, dan kan dit nooit uit.
- Onbeperkte dataverkeer kan geknepen worden in doorvoer. Je kan onbeperkte dataverkeer hebben maar als dit tergend langzaam is, gecapped op 10mbit. Heb je nog niks bij piek.
- Ga je veel foto’s gebruiken Dan heb je veel schijfruimte nodig. Maar hoeveel is veel. Een website tussen de 1 en 10GB is vaak voldoende om te starten. Staar je niet blind op de onbeperkt dataruimte. Ikzelf doe het ook, omdat ik mee moet met de concurrenten. Maar ook bij mij krijg je geen onbeperkt voor 9,99? Na een x aantal GB's stuur ik wel een mail, of ik er een maatwerkpakket van kan maken.
- Kijk of SSL mogelijk is, of dat je hier extra voor moet betalen? SSL is het groene adresbalk, of het slotje voor https:// Dit zorgt voor een beveiligde verbinding tussen je klanten en je webwinkel. Wat je absoluut niet wilt is dat je straks op een website leest dat er creditcard gegevens zijn gestolen van jouw webwinkel. Dit houd vaak ik, einde webshop!
- Hoeveel domeinnamen wil je registreren? Wat kost het nu en wat kost het volgend jaar? Ben je eigenaar van je domeinnaam? Pas hiermee op. Dit jaar 1 euro en volgende jaar 12 is duurder als twee keer 5 euro. En als je een tiental domeinen hebt. Zeker als je ook niet eens de eigenaar bent en je webwinkel loopt als een tierelier.
Even los van het technische nut voor een SSL certificaat, dankzij Let's Encrypt is deze tegenwoordig gratis, Google heeft aangegeven dat ze website's die hier gebruik van maken hoger in de resultaten zetten en het is in Nederland verplicht om dit als webwinkel te hebben... Ik weet het wel hoorDat klopt, SSL is inderdaad naar mijn mening zwaar overgewaardeerd. Een 'man-in-the-middle' aanval is ongelooflijk complex. Er is volgens mij nog nooit een grote datalek gekomen door geen SSL gebruik. Ik heb hier ook mijn eigen provider wel eens naar gevraagd. Die kon ook geen gevallen noemen. Grote datalekken zijn vrijwel altijd SQL injecties schuldig aan. En een hotel is geen webwinkel. We hebben het hier over webwinkel hosting. Toon mij 1 webwinkel (in Nederland) die zelf creditcard gegevens bewaard en allicht ben ik om. Ik heb het echter nog nooit gezien.
Het gaat inderdaad om nuttige tips uitwisselen. Dat maakt discussie juist erg nuttig. Ik zeg niet dat men bij hosting voor een webwinkel geen SSL moet hebben. SSL is heel goed, omdat het vertrouwen uitstraalt. Echter dien je dan ook minstens een OV certificaat te hebben en liefst EV. Zodat men als ze op het slotje klikken, ook zien dat ze echt bij het juiste bedrijf zitten. Men wordt immers door reclame spotjes e.d. van de overheid opgevoed om daar op te letten.
Ook dat ben ik het niet mee eens. Ten eerste is Let's Encrypt nog onbetrouwbaarder dan Comodo certificaten. Nogmaals een deel van het nut van SSL is juist de identiteit van de onderneming achter de website bevestigen. Comodo en Let's Encrypt falen daar hard in, omdat je gewoon een certificaat kan bemachtigen met een andere bedrijfsnaam, dan je eigen.Even los van het technische nut voor een SSL certificaat, dankzij Let's Encrypt is deze tegenwoordig gratis, Google heeft aangegeven dat ze website's die hier gebruik van maken hoger in de resultaten zetten en het is in Nederland verplicht om dit als webwinkel te hebben... Ik weet het wel hoorDat klopt, SSL is inderdaad naar mijn mening zwaar overgewaardeerd. Een 'man-in-the-middle' aanval is ongelooflijk complex. Er is volgens mij nog nooit een grote datalek gekomen door geen SSL gebruik. Ik heb hier ook mijn eigen provider wel eens naar gevraagd. Die kon ook geen gevallen noemen. Grote datalekken zijn vrijwel altijd SQL injecties schuldig aan. En een hotel is geen webwinkel. We hebben het hier over webwinkel hosting. Toon mij 1 webwinkel (in Nederland) die zelf creditcard gegevens bewaard en allicht ben ik om. Ik heb het echter nog nooit gezien.
Het gaat inderdaad om nuttige tips uitwisselen. Dat maakt discussie juist erg nuttig. Ik zeg niet dat men bij hosting voor een webwinkel geen SSL moet hebben. SSL is heel goed, omdat het vertrouwen uitstraalt. Echter dien je dan ook minstens een OV certificaat te hebben en liefst EV. Zodat men als ze op het slotje klikken, ook zien dat ze echt bij het juiste bedrijf zitten. Men wordt immers door reclame spotjes e.d. van de overheid opgevoed om daar op te letten.
Ik zal alleen deze bron hier neerzetten om niet verder in deze discussie te gaan. Verder is Let's Encrypt veel beter bezig tegen Phishing en Malware dan Comodo. Zeker het kan altijd beter, maar dat maakt Let's Encypt niet zinloos of een slecht concept.Ook dat ben ik het niet mee eens. Ten eerste is Let's Encrypt nog onbetrouwbaarder dan Comodo certificaten. Nogmaals een deel van het nut van SSL is juist de identiteit van de onderneming achter de website bevestigen. Comodo en Let's Encrypt falen daar hard in, omdat je gewoon een certificaat kan bemachtigen met een andere bedrijfsnaam, dan je eigen.Even los van het technische nut voor een SSL certificaat, dankzij Let's Encrypt is deze tegenwoordig gratis, Google heeft aangegeven dat ze website's die hier gebruik van maken hoger in de resultaten zetten en het is in Nederland verplicht om dit als webwinkel te hebben... Ik weet het wel hoor
Ook het effect in Google is erg klein. Google geeft zelf aan, dat nog niet eens 1% van de resultaten beïnvloed wordt door SSL of geen SSL.
Verder herhaal ik nogmaals, dat ik wel een voorstander ben van SSL. Echter dan om andere meer commerciële redenen.
Maar de naam mag je niet noemen toch xDIk host zelf mijn website bij een bedrijf uit Amsterdam.(weet niet of ik de naam mag noemen).
Is niet zo'n hele grote partij maar zijn wel #1 op HostingRiew.nl
Verder ben ik zelf helemaal niet technisch aangelegd dus alle details weet ik niet. =P
Voor hun site
Greetz
Totaal niet mee eens. Wel eens van de uitspraak "Schoenmaker, blijft bij je leest" gehoord?Het beste is een eigen VPS of colocation server waar je tevens ook gratis SSL certifacten op kan installeren dan draait alleen jou webshop op die server
Zo run ik mijn 3 webshops lekker vlot
Je kan ook gewoon een managed VPS server huren hoor!Totaal niet mee eens. Wel eens van de uitspraak "Schoenmaker, blijft bij je leest" gehoord?Het beste is een eigen VPS of colocation server waar je tevens ook gratis SSL certifacten op kan installeren dan draait alleen jou webshop op die server
Zo run ik mijn 3 webshops lekker vlot
Het onderhouden van een eigen server kost erg veel tijd en kennis. Wat doe je als je database corrupt raakt? Of als je server gehacked is? En wat als je server een storing heeft om 02:00, terwijl jij lekker op vakantie ben?
Laat dat lekker aan een hoster over. Die zijn hierin gespecialiseerd, als er al een storing is, dan zijn er meerdere klanten van die hoster die er last van hebben en worden problemen over het algemeen ook sneller opgelost.
En wat is het prijsverschil van een goede managed server vs een non-managed server? Daar zit een flink groot verschil in namelijk. En dan heb je ook nog eens een VPS, dan sta je nog op hardware die je deelt met anderen.Je kan ook gewoon een managed VPS server huren hoor!Totaal niet mee eens. Wel eens van de uitspraak "Schoenmaker, blijft bij je leest" gehoord?
Het onderhouden van een eigen server kost erg veel tijd en kennis. Wat doe je als je database corrupt raakt? Of als je server gehacked is? En wat als je server een storing heeft om 02:00, terwijl jij lekker op vakantie ben?
Laat dat lekker aan een hoster over. Die zijn hierin gespecialiseerd, als er al een storing is, dan zijn er meerdere klanten van die hoster die er last van hebben en worden problemen over het algemeen ook sneller opgelost.
En onderhoud van een eigen VPS steld niks voor. je hebt inderdaad wel kennis nodig!!
prijsverschil is inderdaad een stuk groter.En wat is het prijsverschil van een goede managed server vs een non-managed server? Daar zit een flink groot verschil in namelijk. En dan heb je ook nog eens een VPS, dan sta je nog op hardware die je deelt met anderen.Je kan ook gewoon een managed VPS server huren hoor!
En onderhoud van een eigen VPS steld niks voor. je hebt inderdaad wel kennis nodig!!
En het onderhoud van een eigen VPS kan nog best wel eens tegenvallen, je hebt er gewoon heel veel kennis voor nodig en het kost ook veel onderzoekstijd.
Daar vergis je je een beetje in.Geloof mij maar dat bijna alle webshops van tegenwoordig op een VPS draaien
Juist de CPU's worden gedeeld, het geheugen is over het algemeen gegarandeerd, maar dan heb je alsnog te maken met andere gebruikers, afhankelijk van hoeveel ze naar het geheugen schrijven/lezen. De harde schijf/SSD zal het grootste probleem zijn ga ik vanuit. Hier heb jij zelf geen controle over helaas.prijsverschil is inderdaad een stuk groter.En wat is het prijsverschil van een goede managed server vs een non-managed server? Daar zit een flink groot verschil in namelijk. En dan heb je ook nog eens een VPS, dan sta je nog op hardware die je deelt met anderen.
En het onderhoud van een eigen VPS kan nog best wel eens tegenvallen, je hebt er gewoon heel veel kennis voor nodig en het kost ook veel onderzoekstijd.
Maar dat je hardware deelt met andere maakt niet uit, je krijgt je eigen stukje kracht op een server,
Dus 2 of 4 cpu cores en het ram dat je zelf af neemt
Geloof mij maar dat bijna alle webshops van tegenwoordig op een VPS draaien
Een webwinkel op een shared hosting word sowieso sterk afgeraden, dus weet ook niet wat jij je klanten aanbied en hoeveel klanten jij op je server zet maar een shared hosting van een grote provider is gewoon weg not done!!Juist de CPU's worden gedeeld, het geheugen is over het algemeen gegarandeerd, maar dan heb je alsnog te maken met andere gebruikers, afhankelijk van hoeveel ze naar het geheugen schrijven/lezen. De harde schijf/SSD zal het grootste probleem zijn ga ik vanuit. Hier heb jij zelf geen controle over helaas.prijsverschil is inderdaad een stuk groter.
Maar dat je hardware deelt met andere maakt niet uit, je krijgt je eigen stukje kracht op een server,
Dus 2 of 4 cpu cores en het ram dat je zelf af neemt
Geloof mij maar dat bijna alle webshops van tegenwoordig op een VPS draaien
Van mijn hostingklanten die een webwinkel hebben, neemt +/- 90% een hostingpakket af. Nu is mijn klantenbestand niet representatief voor de gehele markt, maar ik denk dat het je zeer tegen zal vallen. Vooral omdat het onderhouden van een dergelijke VPS veel kennis vereist. Sterker nog, grotendeels van mijn webwinkel klanten hadden een VPS of dedicated server, voor ze bij mij een hostingpakket afnamen. Meeste van deze klanten hadden een VPS, maar daarvan viel de prijs/kwaliteit verhouding zo tegen, dat ze uiteindelijk maar hebben gekozen voor een hostingpakket.