Het forum voor de webwinkel eigenaar en bezoeker van webwinkels.

The Shop Builders
The Shop Builders
 
Gebruikersavatar
Jennyliz
Berichten: 3
Lid geworden op: 29 juli 2016
Contacteer:

Google search console doet het niet

15 juni 2017

Hallo, Ik heb nu bijna een jaar een webwinkel en het is tijd voor de volgende stap. Ik wil graag weten met welke zoekwoorden mensen organisch op mijn site komen. Ik loop al weken te stoeien en ik kom er niet uit. Zo ver ik heb kunnen vinden moet ik dan zijn in: Google>search console>zoekopdrachten. Tijdens carnaval 2017 stond hier informatie en op eens werd er geen informatie meer aan toegevoegd. Ik dacht omdat het rustiger was geworden. Momenteel zit ik rond de 200 bezoekers per dag en het blijft leeg. Sterker nog wanneer ik heel 2017 als periode pak dan heb ik 1 bezoeker gehad op 16 april en is alle oude informatie ook weg. Ik zit bij Mijnwebwinkel en een paar maanden geleden zijn zij overgestapt van http naar https en deze laatste is ook toegevoegd aan Google.

Heeft iemand enig idee hoe ik kan achterhalen met welke zoekwoorden men organisch op mijn site komt?
 
James Hardenberg
Berichten: 123
Lid geworden op: 23 maart 2017

Re: Google search console doet het niet

15 juni 2017

Organisch: via search console kan je inderdaad zien welke zoekopdrachten mensen hebben uitgevoerd - en of ze op jouw zoekresultaat hebben geklikt (dus naar jouw shop zijn toegegaan). Via Analytics kan je de bestemmingspagina's bijhouden; hoe druk deze zijn bezocht. En op basis daarvan kan je ook inschatten welke zoekwoorden mensen ongeveer hebben ingetikt om op die pagina's uit te komen. 

Stap 1 lijkt mij search console, zoals je zelf al aangeeft? Je zal de tag die je van Google krijgt, om toegang te kunnen krijgen, moeten toevoegen aan de juiste pagina, aan de juiste code, op de juiste positie. Lukt dat, kan je dat werkend krijgen?
 
Gebruikersavatar
Jennyliz
Berichten: 3
Lid geworden op: 29 juli 2016
Contacteer:

Re: Google search console doet het niet

15 juni 2017

Dank je wel! Ik heb gevonden wat ik zocht. Ik ging van Google analytics naar acquisitie maar met jouw wijze woorden ben ik rechtstreeks in google search console terecht gekomen en daar staat alles wat ik zocht. Maar echt duidelijk vind ik het niet, Google analitycs, search console en google ads. De verbinding tussen de 3 is mij nog niet helemaal duidelijk. Maar ik kan verder, bedankt.
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht