Het forum voor de webwinkel eigenaar en bezoeker van webwinkels.

 
Akalipso
Berichten: 1
Lid geworden op: 12 juli 2017

Betaal ik te veel voor de boekhouder?

12 juli 2017

Hoi,

Ik was, niet uit achterdochtigheid, benieuwd wat de gemiddelde boekhouder kost? Ik ben een ZZPr met vrij weinig administratie: ik heb 3 verkoop en 15 inkoop facturen en doe verder niks spannends (zit in de zakelijke dienstverlening). Per kwartaal betaal ik gemiddeld 225 euro en ik lig er niet wakker van. Dit jaar heb ik ook voor het eerst jaarafsluiting gedaan (begonnen in 2016) en dat koste mijn 350 euro.. gezien de kwartaal net ook achter de rug is heb ik tegen de 600 euro betaald.. is dat veel? Ik ben vooral benieuwd naar de kosten jaarafsluiting:

jaarafsluiting 64 euro
Rapportage balans en winst - verlies 105 euro
Winstaangifte inkomstenbelasting 120 euro.

Nogmaals niet achterdochtig en tevreden met de boekhouder. Ik wil alleen letten dat ik enigszins verantwoord omga met mijn inkomsten en uitgaven en een kritische blik richting de boekhouder die toch over je geld gaat is niet fout denk ik.

gr
 
DannyvdM
Berichten: 322
Lid geworden op: 17 juni 2012

Re: Betaal ik te veel voor de boekhouder?

13 juli 2017

Het bedrag per kwartaal vind ik vrij hoog voor enkele facturen. Dit was destijds in mijn zoektocht naar een boekhouder een stuk voordeliger. Het bedrag van de jaarafsluiting is wel rond wat ik destijds tegen kwam.

Uiteindelijk heb ik een boekhouder gevonden die net startende was en zichzelf richt op de ZZPers met weinig facturen, met een zeer net tarief. ik kan je eventueel wel zijn contactgegevens door PMen als je wilt.
 
Gebruikersavatar
libertes
Berichten: 942
Lid geworden op: 18 juni 2010
Contacteer:

Re: Betaal ik te veel voor de boekhouder?

20 juli 2017

Ik vind de kosten voor jaarafsluiting niet erg hoog, een uurtje werk heb je snel.

Alleen heb je wel weinig facturen. Die inboeken zou niet zoveel tijd hoeven kosten. Kan dus nooit kwaad om de boekhouder te vragen om urenspecificatie? 

Ik vermoed namelijk dat je gewoon een basistarief betaalt voor het kunnen stellen van vragen, etc. Waarschijnlijk zullen de kosten dus niet hard toenemen bij meer facturen.
WebwinkelKeur - Webshop Keurmerk + Klantbeoordelingen: Modern keurmerk, ouderwets vertrouwen. Vanaf €8,95 p/m
 
James Hardenberg
Berichten: 127
Lid geworden op: 23 maart 2017

Re: Betaal ik te veel voor de boekhouder?

20 juli 2017

Alleen heb je wel weinig facturen. Die inboeken zou niet zoveel tijd hoeven kosten
Mee eens. Gebruik een softwaresysteem. Uitstekende ervaring met Moneybird. Je valt in de prijsklasse €0  / €10 p/m. Maar met zo'n laag aantal facturen kan je (eerlijkheidshalve) ook gebruikmaken van goedkopere pakketten; een tientje hoef je hier in ieder geval niet voor uit te geven. En BTW-aangifte + inboeken kan je ieder kwartaal makkelijk zelf. Desnoods met de hulp van een supportboekhouder op afstand.

Deze kosten lijken mij redelijk
jaarafsluiting 64 euro
Rapportage balans en winst - verlies 105 euro
Winstaangifte inkomstenbelasting 120 euro.

Alles daarboven (zoals in je post vermeld) roept bij mij in ieder geval wel vraagtekens op, dus urenspec. is handige tip. Voor zo'n minieme administratie heb je alleen nodig: boekhouder op afstand die per kwartaal ongeveer 1 uur meekijkt (je kan hiervoor een 2e inlog voor hem aanmaken) en diezelfde boekhouder die voor jou de jaaraangifte verstuurt. Boek alles zelf in! Doe dat stuk echt zelf! Dat kan tientallen, soms wel honderden euro's schelen. 

Die kosten kan je investeren in marketing voor meer klanten. Het is ontzettend eenvoudig, doe wat onderzoek, stel zo nodig wat vragen aan @BDzakelijk of Belastingtelefoon, etc. Ook op Google is alle informatie te vinden over het zelf doen van BTW-aangifte en inboeken van inkoop, verkoop. Nogmaals - je kan dit zelf, alleen de controle heb je nodig. En dan een 3-maanden controle regelen door een boekhouder en de jaarafsluiting. Sterker nog, met Moneybird is al veel mogelijk op het gebied van jaarafsluiting, werk wat de boekhouder dan mogelijk alleen hoeft te controleren, zodat ook hier een besparing mogelijk is. Voor bijvoorbeeld marketing. Slechts mijn 2 centen :)
James Hardenberg, SEO specialist
Advertentie

Word een e-commerce entrepeneur met Lightspeed eCommerce (voorheen SEOshop). Dé aanbieder van professionele webshops voor het MKB. Bij deze SaaS-software hoef je nooit te betalen voor updates. Ook het inhuren van dure programmeurs is niet nodig. Toch voelt elke webshop als maatwerk. Kies uit aanpasbare responsive templates en meer dan 150 koppelingen. Sluit je aan bij meer dan 10.000 ondernemers. Probeer Lightspeed eCommerce nu 14 dagen gratis en vrijblijvend.

 
Gebruikersavatar
Jometdebanjo
Berichten: 2
Lid geworden op: 23 juli 2017
Locatie: Spijkenisse

Re: Betaal ik te veel voor de boekhouder?

23 juli 2017

Ben het eens met James. Met een dergelijk aantal facturen kan je beter zelf een zondagavond opzij zetten, bespaart veel kosten die beter in marketing gestoken zouden kunnen worden. Later als er meer facturen zijn zou ik pas een boekhouder inzetten. Zo zijn wijzelf ook begonnen. 
 
alexdevries
Berichten: 5
Lid geworden op: 15 september 2017

Re: Betaal ik te veel voor de boekhouder?

15 september 2017

Ik vind het bedrag ook aan de forse kant. Misschien een online boekhoudprogramma kiezen waarbij de klantenservice goed geregeld is. kun je de vragen die je hebt, mooi aan hun vragen. IB aangifte prijs lijkt me wel redelijk.
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht