Het forum voor de webwinkel eigenaar en bezoeker van webwinkels.

Wish.com
Wish.com
 
peter w
Berichten: 1
Lid geworden op: 12 maart 2018

Import uit China veel te duur ???

12 maart 2018

Hallo forumleden :),

Ik heb reeds contact gezocht met een aantal fabrikanten en vervoerders. Alleen komen we er achter dat de kosten voordat we het aan de deur hebben letterlijk de pan uit reizen. We zijn startende dus zouden we met kleine aantallen moeten beginnen. Ok, dat de vervoerskosten voor sample producten een veelvoud van de kostprijs is, kan ik inkomen. Maar de aantallen moeten toch al aanzienlijk zijn wil het zich lonen waardoor je te lang verlies blijft draaien.

Het betreft producten die via alibaba rechtstreeks bij de fabrikant besteld zouden gaan worden en nog niet op aliexpress te vinden zijn. Het is dus geen optie om dit via aliexpress te doen om zodoende bedrijfskapitaal op te bouwen om later via alibaba grotere aantallen te bestellen.

Ik vraag me af; De halve wereld besteld via dit soort wegen.
Doe ik hier iets verkeerd ???

Ik hoop dat ik wat verheldering in deze zaak kan krijgen.
Dank jullie wel alvast,

Peter
 
Stekske
Berichten: 82
Lid geworden op: 06 juni 2016

Re: Import uit China veel te duur ???

12 maart 2018

Heb je al eens een RFQ aangemaakt voor je product op Alibaba zodat je van meerdere verkopers een offerte krijgt?
 
Electronixs.nl
Berichten: 680
Lid geworden op: 06 augustus 2014
Locatie: Hillegom
Contacteer:

Re: Import uit China veel te duur ???

12 maart 2018

In het begin is het inderdaad wat lastig. Het product wat ik bestel wordt op maat gemaakt. Er worden zo'n 500 tot 1000 stuks besteld. de verzendkosten hiervoor zijn 400 a 450 euro. Binnen 2 dagen wordt het dan bezorgd met DHL. Als je dit natuurlijk per artikel uitrekent kom er slechts 50 ct per artikel bij. Het is handig om de verzendkosten per artikel uit te rekenen + je marge en kijken of het interessant is om hier te verkopen. Vaak kom ik ook uit op artikelen wat zich gewoon niet loont. Waarschijnlijk heeft mijn concurrent ook dit probleem.

Als het echt om grote of zware dingen gaat kan zeevracht ook een goede optie zijn. Vraag de verkoper om een DDP prijs om niet aan onverwachte kosten te komen. Echter zullen zij dit ruim berekenen waardoor je meer betaald als dat je zelf alles gereld.
Barcode scanner - IR Thermometer - 12V Voedingen http://www.electronixs.nl
 
Jaap
Berichten: 131
Lid geworden op: 28 februari 2010

Re: Import uit China veel te duur ???

13 maart 2018

via zeevracht zou ik fob aanraden
Advertentie

Word een e-commerce entrepeneur met Lightspeed eCommerce (voorheen SEOshop). Dé aanbieder van professionele webshops voor het MKB. Bij deze SaaS-software hoef je nooit te betalen voor updates. Ook het inhuren van dure programmeurs is niet nodig. Toch voelt elke webshop als maatwerk. Kies uit aanpasbare responsive templates en meer dan 150 koppelingen. Sluit je aan bij meer dan 10.000 ondernemers. Probeer Lightspeed eCommerce nu 14 dagen gratis en vrijblijvend.

 
vincent2601
Berichten: 1
Lid geworden op: 09 januari 2018

Re: Import uit China veel te duur ???

17 maart 2018

Er komt ook meer bij kijken zoals de inklaringskosten, dit inclusief je verzendkosten zijn wel aanzienlijke prijzen.
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht