Het forum voor de webwinkel eigenaar en bezoeker van webwinkels.

 
Raffles
Berichten: 2
Lid geworden op: 19 maart 2018

Adwords Robot

19 maart 2018

Ik heb het gevoel dat mijn adwords campagne die gerund wordt door een professioneel bureau niet goed rendeert.
Ik kwam via Lightspeed op het volgende bedrijf, Adwordsrobot.com
Zijn wel wat duurder maar als ze doen wat ze beloven is het het proberen waard.
Iemand ervaring met deze club.

Vr gr Nico
 
James Hardenberg
Berichten: 124
Lid geworden op: 23 maart 2017

Re: Adwords Robot

19 maart 2018

Totaal geen ervaring met dit bureau. Als ik het zo inschat, maken zij gebruik van (alle) functies binnen Adwords om de campagnes (volledig) geautomatiseerd te laten lopen (robot). Er kan binnen Adwords namelijk veel geautomatiseerd worden. Dit bespaart de campagnebeheerder uiteraard veel tijd. 

Vraag een goede onderbouwing in zeer heldere taal
Belangrijk is dat zij goed kunnen onderbouwen in zeer heldere taal, waarom ze doen, wat ze doen. Jij hebt recht op de best mogelijke verslaglegging. Stel zoveel mogelijk vragen, totdat je de basis begrijpt. Dat kan jou meer rust bieden. Indien zij niet bereid zijn om jouw vragen duidelijk te beantwoorden, zou ik alleen al op basis daarvan, zo snel als mogelijk overstappen. 

Waar op te letten?
Belangrijkste graadmeters binnen Adwords zijn CTR, kwaliteitsscore, landingspagina. Vraag op z'n minst naar het volgende:

-
  • Per campagne, hoeveel van de binnenkomende bezoekers, bestellen daadwerkelijk iets? (dit heet conversiepercentage, vraag onderbouwing indien dit resultaat tegenvalt; dus wat doen zij actief om dit te verbeteren? En per wanneer verwachten zij verbetering en waarom);
  • Zijn er binnen de campagnes, zoekwoorden met een lagere kwaliteitsscore dan 6? Zo ja, wat doen jullie om dit te verbeteren? (kwaliteitsscore is een score die Google toekent, voor de verwachte prestaties of reeds opgebouwde prestaties. Bij een lage score, verwacht Google niet dat het zoekwoord, zoals deze in de campagne staat vermeld, gebruikers op de best mogelijke manier zal helpen. In dat geval betaal je fors meer voor een klik, terwijl dat niet nodig hoeft te zijn bij een goede optimalisatie);
  • Op welke landingspagina's komen bezoekers binnen en worden binnen de campagnes, landingspagina's gebruikt met een classificatie "lager dan gemiddeld"? (de landingspagina, is de pagina waarop men landt na een klik één van jouw advertenties. Dus de pagina waar de bezoeker op binnenkomt, binnen jouw website/webshop. Deze moet volledig geoptimaliseerd zijn, zodat bezoekers een (heel) goede ervaring hebben daar. Is deze niet geoptimaliseerd, zoals Google dit voorschrijft, dan betaal je fors meer en is de kans (fors) kleiner dat de bezoekers iets bestellen (converteren).
-

Stel veel vragen
Vraag AdwordsRobot dus het hemd van het lijf, naar deze zaken. En verwacht niet dat alles perfect staat (d.m.v. doorlopende optimalisatie, worden resultaten steeds beter, maar wel moeten zijn, te allen tijde, alles goed kunnen onderbouwen, aangeven welke stappen zij doorlopen en waarom en wat daarvan verwacht mag worden op de middellange termijn). Als jouw Adwordsbureau het goed doet, wordt er doorlopend vooruitgang geboekt en resultaten maandelijks steeds iets beter. Is hier na 3 maanden niets van te merken, zonder redelijke argumentatie? KAPPEN!

Wanneer overstappen naar ander Adwords Bureau?
Worden er landingspagina's ingezet met een classificatie 'lager dan gemiddeld' en blijkt uit hun werk niet, dat ze dit actief aan het aanpakken zijn? Overstappen!
Zijn er binnen de campagnes, zoekwoorden met een lagere kwaliteitsscore dan en 6 en blijkt uit hun werk niet dat ze dit actief aan het aanpakken zijn? Overstappen!
Laag conversiepercentages en hier nog geen verbeterplan voor opgesteld? OVERSTAPPEN!

Vraag dus zeker om een verklaring / jargon-vrije rapportage incl. toelichting
Vraag ze vooral precies wat ze aan het doen zijn (continu doorvragen, stel vragenlijst op). Als ze goed werk leveren, moeten zij alles kunnen onderbouwen, alles kunnen verklaren en vooral: plannen hebben ter verbetering en hier op dagelijkse/wekelijkse basis aan werken. Het is tenslotte JOUW campagne. En JOUW geld wat er doorheen gejaagd wordt. Voel ze eens heel stevig aan de tand. Dan test je daarmee gelijktijdig hoe goed jouw Adwords specialist daadwerkelijk is. Gebruik de vragen als test in welke mate zij zich toewijden aan jouw campagne.

Als je specifieke vragen hebt, schroom niet en plaats ze dan gewoon hier. Ook als bepaalde termen nu nog lastig te plaatsen zijn. We denken graag met je mee.

Met vriendelijke groet,
James Hardenberg
 
Online Marketeer
Berichten: 4
Lid geworden op: 11 november 2017

Re: Adwords Robot

20 maart 2018

Hoi Nico,

Al enige tijd ben ik werkzaam als SEA-Specialist. Ik kan kosteloos even kijken of alles juist staat ingesteld (campagnestructuur, conversietracking etc). Mocht je dit willen Pm me even.

Gr Casper
 
Raffles
Berichten: 2
Lid geworden op: 19 maart 2018

Re: Adwords Robot

21 maart 2018

Hoi James,

Bedankt voor je zeer uitgebreide informatie. Voor een groot gedeelte hebben wij dit traject reeds doorlopen.
Wij echter zeer geïnteresseerd in iemands specifieke ervaringen met Adwords Robot. 

vr gr Nico
Advertentie

Succesvolle webwinkels hebben allemaal iets gemeen; ze worden online goed gevonden! Met Lightspeed eCommerce (voorheen SEOshop) heb je de beschikking tot een grote hoeveelheid aan marketingtools die de vindbaarheid van je webwinkel vergroten. Het platform is geschikt voor on-page optimalisatie. Er zijn tags, geoptimaliseerde headings en sitemaps die automatisch door Google gevonden worden. Ook kun je tijdelijke prijsverlagingen tonen, producten exporteren naar Admarkt van Marktplaat of vergelijkingssites. Verkoop op Facebook en gebruik recensies in je voordeel. Probeer Lightspeed eCommerce nu 14 dagen gratis en vrijblijvend.

 
marketingnews
Berichten: 1
Lid geworden op: 12 april 2018
Contacteer:

Re: Adwords Robot

12 april 2018

Volgens ons maakt Lightspeed zelf ook gebruik van AdWords robot. Dan zal het vast wel goed zijn toch? 

Wij hebben de gratis audit voor Marketingnews laten doen. Naar aanleiding daarvan besloten om het niet te doen. 

De audit kan je op de home page direct aanvragen. Zeker interessant om te even snel een scan te laten doen en op basis daarvan te bepalen of het iets voor je bedrijf kan betekenen.


Save time
Het AdWords raport wordt binnen enkele minuten gegenereerd. Het bevat de belangrijkste gegevens van de account. The tool tracks data for the last 90 days which makes it easier to spot if the performance is on the right track. If you have to analyse all this information by hand it will take you the whole day.
https://marketingnews.nl/ is een platform voor hoogwaardig online Marketingnews met de meest interessante onderwerpen zoals: E-commerce en Tech.