Webwinkel in Tweedehands Meubelen

1
Beste Forum gebruikers,

Ik heb zelf een webwinkel gemaakt voor tweedehands meubels die ik zelf opknap en weer door verkoop via de webwinkel. We leven in een economisch mindere tijd. En omdat ik zelf een nieuw huis heb gekocht moest alles aangkleed worden. Zo ook de meubels. Daarom kwam ik op een idee om een tweede hands meubels te verkopen in een proffesionele webwinkel. Ik koop de meubels zelf in zoals kasten, salontafels,eettafels etc. Als ik eenmaal de meubels heb knap ik ze persoonlijk zelf op. Dus schuren, gronden en mooi op nieuw in de lak zetten. Daardoor kan ik de meubels voor een zeer lage prijs aanbieden en bv een opbergkast voor de tv etc niet hoger op laten lopen dan 150,-.
De meubels kunnen worden opgehaald of worden gebracht tegen een vergoeding.Mijn vraag aan jullie is zou dit een goed iniatief zijn om de markt op te kunnen gaan?
Graag zie ik uit naar jullie reacties.

Met vriendelijke groet,

La Sirena

Re: Webwinkel in Tweedehands Meubelen

2
Hoi La sirena

Ik denk dat het best een mooi concept is. Lijkt me dat hier wel al e.e.a. in te vinden is dus in hoeverre het uniek is weet ik niet.

Wel zie ik een probleem in het verdienmodel. Als je de meubels zelf gaat schuren en opknappen, dan kun je ze toch al bijna niet meer voor 150,- verkopen?

In je topic staat niet voor hoeveel je deze meubels koopt, maar ik zou deze inkoopprijs eens op papier zetten. Tel hierbij de kosten op die je hebt, (bijv. webshop, kvk, ophalen van de meubels etc etc.). Vervolgens het aantal uren dat je bezig bent met het opknappen vermenigvuldigen met een fatsoenlijk uurtarief. Tel deze twee bedragen bij elkaar op en je hebt een indicatie van de verkoopprijs Excl.BTW.

Kijk eens of je dan nog steeds op die 150,- uitkomt. Als je hoger uitkomt is ook geen probleem, het is alleen zaak om te kijken of dit marktconform is... Zo niet zul je iets moeten wijzigen aan het verdienmodel.

Re: Webwinkel in Tweedehands Meubelen

3
Ikzelf ben meubelmaker, maar vooral meubelrestaurateur.
Als je meubels koopt + schuren/ontvetten + de juiste grondlaag + schuren + afwerkingslaag.
Dan zit je toch wel met veel werkuren + kosten.
En dan moet je nog een klant voor vinden.

Zal niet gemakkelijk zijn want juist de mensen die heropgeknapte meubeltjes leuk vinden, dikwijls zelf.(zo hebben zo ook hun smaak van afwerking)

Misschien meer dingen maken op vraag van klanten? (dan weet je tenminste dat het verkocht geraakt, anders blijf je misschien met een hoop meubels onverkocht)

Ik moet ook zeggen dat de markt de laatste 10 jaar fel is ingezakt, door Ikea en andere winkels.
Meubelmakers en aanverwante zijn een uitstervend ras. :(